ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

(Πρόεδρος ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ)  

Ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης γεννήθηκε στην Καβάλα τον Οκτώβριο του 1980. Κατέχει πτυχίο Οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Χρηματοοικονομικά και στα Χρηματοοικονομικά Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Greenwich, καθώς και διδακτορικό τίτλο σπουδών στο επιστημονικό πεδίο της Διαχείρισης Κινδύνου Έργων από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Από το 2006 δίδασκε στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Έχει δημοσιεύσει 33 άρθρα σε θέματα επιχειρηματικών πρακτικών και διοίκησης σε διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές, λαμβάνοντας πλήθος ετεροαναφορών. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε 5 διεθνή Ευρωπαϊκά έργα Πανεπιστημίων που σχετίζονται με το ευρύτερο αντικείμενο της διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάζεται ως οικονομολόγος για περίπου 10 έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει εκπονήσει πλήθος μελετών βιωσιμότητας και επιχειρηματικών σχεδίων για την υπαγωγή έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ή σε λοιπές ιδιωτικές και δημόσιες πρωτοβουλίες, με προϋπολογισμό άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Κατέχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως διαχειριστής έργων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα κατάρτισης, με βασικές αρμοδιότητες τον συντονισμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τη διαχείριση χρηματοοικονομικών καταστάσεων και την έκδοση και συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Ως εξωτερικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας, από το 2013 έως το 2017, παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αναπτυξιακών έργων.

ΚΟΣΜΑΣ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ

(Πρόεδρος Δημοτικού Ωδείου Καβάλας)

 

Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης γεννήθηκε το 1959 στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Σπούδασε νομικά και σήμερα ζει στην Καβάλα. Έχει κατοικήσει, κατά καιρούς, και σε άλλες πόλεις του βορρά. Δικηγορεί από το 1986. Εμφανίστηκε το 1993 με τα αφηγήματα “Μανία πόλεως” (εκδόσεις Επικαιρότητα) και στη συνέχεια το 1995 με τα διηγήματα “Οι εξοχές των νεκρών” (εκδόσεις Νεφέλη). Συνεργάστηκε στην έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού “Υπόστεγο”. Το 1997 έγραψε το “Ταξίδι με θέα τη θάλασσα”, ένα ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων για την Καβάλα σε μορφή θεατρικού αναλογίου.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΞΟΥΛΟΓΗΣ

(Πρόεδρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής)

Ο Φιλήμων Ξουλόγης κατάγεται από τη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου και είναι κάτοικος  Καβάλας τα τελευταία 23 χρόνια. Είναι πτυχιούχος  της Γεωπονικής  Σχολής  του Α.Π.Θ από το 1995 και από τότε εργάζεται ως Γεωπόνος στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκε με διαμορφώσεις  εξωτερικού χώρου καθώς και με συντηρήσεις  πρασίνου. Ήταν εκλεγμένος  αντιπρόσωπος του κλάδου γεωπόνων στο Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για δύο θητείες 2000-2003 και 2003-2006, καθώς και  για δύο θητείες στο Δ.Σ του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού Καβάλας 2001-2003 και 2005-2007. Είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  του Αγίου Λουκά  Καβάλας και μέλος του Συλλόγου Λατινοαμερικάνικης κουλτούρας “KAVALATINO.” Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ουζούνη, Ιατρό Νεφρολόγο Επιμελήτρια  Α’ στο Νοσοκομείο Καβάλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

(Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ)

 

Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη το 1974 από την Παναγιώτα και τον Δημήτρη Αποφοίτησε από το Δημοτικό σχολείο ζυγού, το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα και 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας, από το οποίο  αποφοίτησε σαν Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Συνέχισε τις σπουδές στο τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Καβάλας από όπου και αποφοίτησε σαν Μηχανολόγος Μηχανικός. Απόκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc Oil and Gas Technology από το ΤΕΙ Καβάλας. Εργάζεται ως αναλυτής χημείου σε εταιρία εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογοναναθράκων της περιοχής από το 2000 μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Κρυστάλογλου και μεγαλώνουν μαζί τις κόρες τους Παναγιώτα, Κωνσταντίνα, Δήμητρα και Σοφία – Ειρήνη. Είχε και έχει κοινωνική δράση στην περιοχή συμμετέχοντας από θέσεις ευθύνης σε διάφορους συλλόγους της περιοχής όπως: Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Κρηνίδων, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ζυγού, Ποντιακό Σύλλογο Ζυγού, Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΟΖΟΥΔΗΣ

(Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ)

Γεννήθηκε στην Μεσορόπη Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι δικηγόρος στην Καβάλα από το 1990. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Ζει στην Καβάλα και είναι πατέρας μιας κόρης.

Προηγούμενο άρθροΚαστανιές: Πάνω από 40 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα & έκαναν κατάληψη σε δρόμο
Επόμενο άρθροΙατρική τηλεφροντίδα με έξυπνη συσκευές μετρήσεις δεδομένων υγειάς στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Greece-Bulgaria