Κατά την διάρκεια της 6ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, τα μέλη απέδειξαν ότι το όραμα ενός σύγχρονου και φιλικότερου προς τους πολίτες Δήμου Παγγαίου προδιαθέτει ανθρώπους με πλούσιες ιδέες και φιλοδοξίες, οι οποίες μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πράξεις και όχι με λόγια. Συγκεκριμένα, πάρθηκαν αποφάσεις και τέθηκαν ψηφοφορίες, έπειτα από ένα επουσιώδη και πολύωρο μάλιστα διάλογο, για θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και επιζητούν άμεσες και αναγκαίες λύσεις. 

Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Παγγαίου

Αρχικά, αποφασίστηκε, έπειτα από την ίδια την επιθυμία του μέλους, η παραίτηση της πρώτης αναπληρώτριας του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου Μαρίας-Κλεοπάτρας Γούλα, η οποία για προσωπικούς λόγους δήλωσε την οικειοθελής αποχώρησή της από το Σώμα. Το συμβούλιο αποδέχθηκε την παραίτησή της με απόλυτη πλειοψηφία. 

Έπειτα, έγινε μία σύντομη ενημέρωση από την Διοικητική Επιτροπή σχετικά με την συνάντηση που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Antony της Γαλλίας κ. Βουλδούκη, όπου αποφασίστηκε η έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών για την επίτευξη αδελφοποίησης με το αντίστοιχο Συμβούλιο Νέων που ήδη υφίσταται εδώ και χρόνια. Επιπλέον, αποφασίστηκε, έπειτα από ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία, η αποστολή  επιστολής με θέμα την ενημέρωση  των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια-Λύκεια ) του Δήμου Παγγαίου, για την λειτουργία του ΔΗΣΥΝ και την πρόθεση συνεργασίας μας σε διάφορες μελλοντικές δράσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε πως οι νέοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα αναλάβουν δράσεις ξεφεύγοντας από τα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων και βλέποντας τα προβλήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών τους έτσι ώστε να προτείνουν λύσεις και ιδέες για να αλλάξει ο τρόπος και η ποιότητα ζωής τους. 

Με την ευκαιρία θα θέλαμε με την σειρά μας να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά Καλή Σχολική χρονιά με πρόοδο σε όλους τους τομείς και υγεία, η οποία στις μέρες μας απειλείται από τον ιό εν ονόματι Covid-19. Καλό κουράγιο και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε! 

Με βάση αυτή την πρόταση, αποφασίστηκε η έναρξη συζήτησης για την δημιουργία καμπάνιας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ενημερωτικών δελτίων αλλά και εθελοντικών δράσεων είτε από τα ίδια τα μέλη του Συμβουλίου Νέων είτε όμως και από τους ίδιους του δημότες ανεξαρτήτου ηλικίας και καταγωγής, καθώς τα προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον και την φύση μας αφορούν όλους μας!

Μονοπάτι Μεσορόπης Παγγαίου: Εκεί που η φύση ‘ξεχειλίζει’ στο ανθρώπινο μάτι! 

Τέλος, αποφασίστηκε, έπειτα από την ίδια την πρόθεση της πλειονότητας των μελών, η τοποθέτηση Αναπληρωτών για τις θέσεις του Γραμματέα και του Εκπροσώπου Τύπου. Οι ενδιαφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να καταθέσουν την αίτηση τους για το αξίωμα που επιθυμούν στο email : disyn@dimospaggaiou.gr . Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη των αναπληρωτών και αμέσως θα ξεκινήσει η επέκταση του έργου του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου και σε άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δηλαδή μέσω της δημιουργίας προφίλ και σελίδας στο Facebook και λογαριασμού στο Instagram. 

Το έργο μας επεκτείνεται, οι φιλοδοξίες μας αρχίζουν να γίνονται απτές και η όρεξη για αλλαγή προς το καλύτερο ολοένα και εκτινάσσεται στα ύψη. Είμαστε ακόμη στην αρχή και είμαστε σίγουροι ότι τα όνειρα μας σιγά-σιγά πραγματοποιούνται. Βήμα-βήμα… Σταθερά μπροστά! Γιατί ως γνωστόν, όποιος βιάζεται σκοντάφτει!  

Προηγούμενο άρθροΝ.Ε ΚΙΝΑΛ Ν.Καβάλας: Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθροΑγιασμός στο Α.Τ. Παγγαίου Καβάλας