Ο Δήμος Καβάλας σε αγαστή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ Καβάλας και τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Καβάλας, πραγματοποιεί τη δράση “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Κάθε παιδί με μια γεμάτη σχολική τσάντα”.

Πιο συγκεκριμένα, με την οικονομική συνδρομή των φιλάθλων του δικεφάλου του βορρά και τη ενεργό συμμετοχή των βιβλιοπωλών της πόλης μας, τα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας θα προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα είδη (τσάντες, γραφική ύλη κτλ) ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι λεπτομέρειες της παραπάνω δράσης παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας για θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, Στέλλα Αργυρίου, ο Αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Καβάλας, Σοφία Μερτζιανίδου.

Η κ. Αργυρίου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε για μια ακόμη φορά, στηρίζοντας την τοπική αγορά, να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να σταθεί στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που αδυνατούν να καλύψουν ορισμένα από τα βασικά έξοδα της τρέχουσας περιόδου”, ενώ τόνισε με έμφαση πως “αυτές τις δύσκολες η δύναμη μας βρίσκεται στο ΕΜΕΙΣ, αφού μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να χαρίσουμε χαμόγελο και αισιοδοξία στα παιδιά”.

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ Καβάλας και τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Καβάλας για την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Καβάλας να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και άφησε να φανεί πως οι δράσεις στήριξης των μικρών παιδιών που ξεκίνησαν με τη διάθεση παιχνιδιών τις ημέρες του Πάσχα, θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, η κ. Μερτζιανίδου υπογράμμισε ότι οι βιβλιοπώλες της Καβάλας αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά το κάλεσμα της δημοτικής αρχής και είναι πρόθυμοι να πάρουν μέρος σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Η διανομή των σχολικών ειδών θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΆνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ η νέα ενίσχυση των Νοσοκομείων Δράμας και Καβάλας από την Περιφέρεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΦωτιά σε ΙΧ όχημα στην Εγνατία Οδό