Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η έμφυλη βία αποτελεί ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο με παγκόσμια διάσταση, καθώς συνιστά την πιο ειδεχθή, συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Δήμος Καβάλας, μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, μέσω των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων, του Τμήματος Ασφάλειας, καθώς και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ουσιαστικής συμβολής της πολιτείας στην αρωγή, τη στήριξη και την παροχή ασφάλειας στις γυναίκες-θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας ως προαπαιτούμενο της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας, προχωρούν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Στόχοι της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία ενός πλαισίου δομημένης επικοινωνίας και η εδραίωση μίας συστηματικής συνεργασίας προς την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών και τη βέλτιστη υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων.

Οι δύο φορείς, οι οποίοι συνιστούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλώνουν δια των νόμιμων εκπροσώπων τους την αμοιβαία πρόθεσή τους να εδραιώσουν αγαστή συνεργασία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, παρέχοντας ολιστική στήριξη και προστασία στις γυναίκες-θύματα.

Στατιστικές και γεγονότα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Η θεσμική αντιμετώπιση της βίας αποτελεί και πρέπει να αποτελεί ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα που την υφίσταται.

Η εκδήλωση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας, με φορέα υλοποίησης το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, στις 12:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
2513500440, 2513500441, 2513500442, 2513500443
Fax: 2513500444

E-mail: womensaid@kavala.gov.gr

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στο Χαλκερό
Επόμενο άρθροΈκοψε τις επαφές με Τσίπρα ο Λακόπουλος – «Κάποιοι στην Κουμουνδούρου αρέσκονται σε ίντριγκες και διαστρεβλώσεις»