Κόντρα στα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η πανδημική κρίση, “πωλητήρια”, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών (e-public real estate), βάζει το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας σημαντικές εκτάσεις που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση, κτήρια γραφείων αλλά και κατοικίες. Ποια είναι αυτά;

  • Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, συνολικής επιφάνειας 149,7 στρέμματα. Έχουν χωροθετηθεί στον κόλπο του Παλαιού, και διαθέτουν αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ., όπως και απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου. Το ακίνητο-τα δύο όμορα οικόπεδα- έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping.

Το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, δεδομένου ότι η πανδημική κρίση έχει περιορίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Πάντως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της αγοράς ακινήτων, σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση, οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς της κτηματαγοράς.

Ωστόσο, φέτος η αξία των τοποθετήσεων από το εξωτερικό σε ακίνητα αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη, συγκριτικά με πέρυσι οπότε είχε διαμορφωθεί σε 1,45 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Πηγή:www.capital.gr

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός-Αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη-Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει αύριο νέα μέτρα-Χρήση μάσκας και «νυχτερινή καραντίνα» στο πλάνο
Επόμενο άρθροΝέος Πτωχευτικός: Ποιοι και γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους – Οι “γκρίζες ζώνες”