κ. Πρόεδρε,
Αναφορικά με την απαντητική σας επιστολή και τις διευκρινήσεις προς την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε τα παρακάτω:

Περιμέναμε μια πιο προσεκτική αντιμετώπιση της δημόσιας παρέμβασής μας. Μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι επιχειρείτε να μας παρουσιάσετε ως «θύματα της παραπληροφόρησης του κίτρινου τύπου της Καβάλας αλλά και των επίδοξων πολιτευτών, που εξυπηρετούν προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια»! Όπως γνωρίζετε η παράταξή μας και το ΚΚΕ που την στηρίζει ούτε παρασύρονται ούτε υιοθετούν πρακτικές μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Έχουμε καθαρό μέτωπο απέναντι σε λασπολόγους, σε δημοσιολόγους που άλλωστε πολλάκις καταφέρονται με χυδαίο τρόπο στη δική μας παράταξη, μας έχουν φυσικά αποκλεισμένους. Πάνω από όλα για κάθε ζήτημα διατηρούμε την πολιτική μας αυτοτέλεια και δεν ταυτιζόμαστε με πολιτικές δυνάμεις που ως κυβέρνηση υπηρέτησαν με συνέπεια την εμπορευματοποίηση της τέχνης, του πολιτισμού, οδήγησαν σε ασφυξία τους φορείς του (π.χ. τα Δημοτικά Ωδεία).

Θεωρούμε απαράδεκτο να μας «τσουβαλιάζετε» με όσους – κατά τη δική σας εκτίμηση – επιδιώκουν «εμφυλιοπολεμικό κλίμα», τη «δολοφονία του χαρακτήρα σας» κλπ. Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε με σαφήνεια για το γεγονός, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή τέτοιου είδους στοχεύσεις. Για εμάς η κλήση σε απολογία ενός εργαζομένου στο ΔΩΚ για δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο εργασίας του αποτελεί αντιδημοκρατική, συμπεριφορά που μας θυμίζει τη στάση της κυβέρνησης που καλεί να δώσουν «εξηγήσεις» οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι οποίοι καταγγέλλουν τις ελλείψεις των Νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας.

Εμείς, κύριε Πρόεδρε, δεν παίζουμε με τις λέξεις! Δεν βλέπουμε διαφορά ανάμεσα στην «κλήση σε απολογία» και στην κλήση για «…να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και μόνο ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. της Καβάλας εναντίον του Δημοτικού Ωδείου, που τον αμείβει και τον επιλέγει ως καθηγητή του για 30 χρόνια…». Εδώ άλλωστε βρίσκεται η ουσία της δικής μας αντίληψης. Για εμάς οι εργαζόμενοι στο ωδείο, μαζί με τους γονείς και τα παιδιά τους, δίνουν ψυχή και οντότητα στο ωδείο, το οποίο χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε. Αντίθετα για πολλούς το ωδείο (ο «ιερός» εργοδότης) που κάνει συμβάσεις (δίνει ψωμί) σε εργαζόμενους (σε ομηρία), οπότε και αυτοί (οι εργαζόμενοι) πρέπει να ευγνωμονούν.

Στην απάντησή σας, ανάμεσα σε λεκτικούς ακροβατισμούς και την επίκληση των διαφανών και δημοκρατικών διαδικασιών, ίσως άθελά σας (;) ομολογείτε ότι τελικά το θέμα (κλήση σε απολογία ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε) μπήκε ως τέτοιο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΩΚ «κατά πλειοψηφία» – όπως εσείς αναφέρετε – «εντούτοις με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. αποσύρθηκε το θέμα και δεν ελήφθη απόφαση, με σκοπό να αποφευχθεί μια εσωστρέφεια, μια περιδίνηση για το θέμα και αυτό να κλείσει εδώ, για να μην προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στο Ωδείο». Επομένως και θέμα υπήρξε και συζήτηση έγινε, αλλά «αποσύρθηκε»!

Κύριε Πρόεδρε, οι χειρισμοί σας είναι δική σας υπόθεση και δικαίωμά σας. Παρόλα αυτά δεν δεχόμαστε να μας κατηγορείτε ότι δεν νοιαζόμαστε για την «ΑΛΗΘΕΙΑ και το δεοντολογικό καθήκον μας»!!!

Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ούτε και τώρα ότι «οι πόρτες σας είναι ανοιχτές» και ότι επιθυμείτε «ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Άλλωστε και εμείς τις προτάσεις και τις θέσεις μας δημόσια τις κάνουμε γνωστές, επιθυμούμε το διάλογο, την πολιτική αντιπαράθεση μέσα σε πλαίσιο αρχών. Ωστόσο πρέπει να σας επισημάνουμε ότι άλλο ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ και άλλο η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση το ΔΩΚ για να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην υπόθεση της μουσικής παιδείας και στην συνολικότερη πολιτιστική ανέλιξη του λαού της Καβάλας και των παιδιών του, απαιτείται να αλλάξει ριζικά ρότα και προσανατολισμό, συνολική λειτουργία. Επομένως η δική μας θέση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με όσες πολιτικές δυνάμεις υπηρετούν την εμπορευματοποίηση στον ευαίσθητο χώρο της μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας, την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δήμου, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και για το λόγο αυτό παλεύουμε και διεκδικούμε:
Συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών, των υποδομών του ΔΩΚ.
Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του ΔΩΚ.
Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού για να αναπτυχθούν περαιτέρω νέα τμήματα.
Εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού.
Κατάργηση των διδάκτρων.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθροΔιανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ απο τον Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Καβάλα για σήμερα 16/3