To νοσοκομείο Καβάλας εφοδιάζεται με νέο μηχάνημα pcr το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το νέο μηχάνημα αναμένεται να βγάζει τα αποτελέσματα για το αν είναι κάποιος θετικός στον κορωνοϊό σε περίπου 40 λεπτά. “Είναι κάτι που το πιέζουμε” είπε ο Ξενοφών Κροκίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

Επίσης θα γίνουν και τεστ αντισωμάτων στους εργαζομένους του νοσοκομείου. Το μηχάνημα θα είναι σε ετοιμότητα για να εξυπηρετεί τις έκτακτες περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Καβάλα οι ασθενείς, μπορούν εδώ και περίπου δύο μήνες να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό και το νοσοκομείο Καβάλας ήταν από τα πρώτα που έκαναν τεστ με απευθείας αποτελέσματα. Ο μοριακός αναλυτής της Καβάλας έχει τη δυνατότητα για 15 τεστ την ημέρα και οι φορές που χρειάστηκαν να γίνουν περισσότερα, ήταν ελάχιστες. Ο δεύτερος μοριακός αναλυτής θα έχει τη δυνατότητα για πολύ γρηγορότερα αποτελέσματα.

Με τους δύο μοριακούς αναλυτές το νοσοκομείο της Καβάλας θα μπορεί να κάνει μέχρι 100 τεστ την ημέρα.  Χρήματα θα υπάρξουν από δωρεές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και της Ενεργειακής.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα σχετικά με τα κρούσματα, ο κ. Κροκίδης είπε ότι: “υπάρχει αγωνία. Το άνοιγμα των συνόρων εγκυμονεί κινδύνους. Τα πράγματα δεν ξέρουμε πως θα κυλήσουν.

Τα κρούσματα σε Ροδόπη και Ξάνθη προβληματίζουν: “Μπορεί σαν Καβάλα να καταγράφουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το νομό της Ξάνθης όπου τα κρούσματα κάθε μέρα ανεβαίνουν, αλλά και οι θάνατοι. Αυτό μας αφορά. Υπάρχουν εργαζόμενοι και από τις δύο κατευθύνσεις. Το καινούριο είναι η Ροδόπη. Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή του Ιάσμου ήταν κάτι νέο και μας αφορά” επισημαίνει ο κ. Κροκίδης.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Ξενοφών Κροκίδης στο Lobby 101.8 από το 18.30

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/776023139603328/?t=1094

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Τρίτος νεκρός με Covid-19 από τον Εχίνο σε μια μέρα!
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα οι κληρώσεις Champions League και Europa League