Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την αντίρρησή τους με τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου που θα προκύψει από την συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Αν. Μακεδονίας Θράκης. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης με επιστολή εκφράζει την  ενόχληση και δυσφορία του από αυτή την αντίδραση που την θεωρεί παράλογη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πραγματικά η πόλη μας και η περιοχή ζητούσαν για πάρα πολλά χρόνια το ΤΕΙ της Καβάλας να γίνει πανεπιστημιακή σχολή. Και οι καθηγητές και οι φοιτητές και όλοι μας βλέπαμε ότι αυτό θα έδινε μία άλλη διάσταση και αναπτυξιακή και βεβαίως θα έδινε κύρος στην πόλη. Άνθρωποι απ’ όλες τις παρατάξεις πάλεψαν γι’ αυτό για πάρα πολλά χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο σήμερα να έχουμε ένα σχέδιο συμφωνημένο το οποίο θα έρθει στη βουλή προς ψήφιση τον ερχόμενο μήνα, για τη δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου το οποίο θα έχει σχολές πανεπιστημιακές στην Καβάλα, στη Δράμα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη».

«ΘΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ;»

Πρόσθεσε  δε πως «Βεβαίως, με έκπληξη είδα κι εγώ ότι στις δηλώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα η πιο ακραία ήταν αυτή του κ. Κυριαζίδη ο οποίος έλεγε ότι θα καταργήσουν αυτόν τον νόμο. Η έκπληξή μου ήταν τόσο μεγάλη που θέλησα να την εκφράσω μέσα από τη δήλωση που μοιράστηκε γιατί, αν αύριο θα καταργήσεις ένα πανεπιστήμιο, τότε τι θα το κάνεις; Με ποια λογική λες ότι αύριο εγώ θα βγω στην κυβέρνηση –πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει, αλλά τέλος πάντων- και θα το καταργήσω; Δηλαδή τι θα το κάνεις; Θα το διαλύσεις, θα το γκρεμίσεις; Θα το ξανακάνεις ΤΕΙ; Εδώ δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει καμία λογική και κυρίως το μόνο που υπάρχει είναι μία διάθεση στείρας αντιπολίτευσης η οποία λέει ότι ό,τι κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι λάθος, άρα λοιπόν πρέπει να καταργηθεί. Όπως και το κοινωνικό κράτος και όλα τα υπόλοιπα που με τόση δυσκολία προσπαθούμε να φτιάξουμε.

Και βεβαίως αυτό, από την άλλη μεριά, δείχνει την αντίθεση και το πόσο αντίθετη ήταν η Νέα Δημοκρατία όλη αυτήν τη διάρκεια που υπήρχαν αυτές οι συνομιλίες για να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο το οποίο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή. Θα την αναβαθμίσει. Και είναι και ένα ζητούμενο πολλών χρόνων».

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Εδώ δεν υπάρχει λογική σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις για το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Αναφέρονται στην περίπτωση της Νοσηλευτικής Σχολής που υπάρχει στο Διδυμότειχο η οποία, μέσα από το Νόμο, θα περάσει στο Δημοκρίτειο, θα γίνει τμήμα της Ιατρικής Σχολής που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη και θα παραμείνει στο Διδυμότειχο. Δεν αλλάζει κάτι. Θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα είναι μία πανεπιστημιακή σχολή. Άρα δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε κάποιος να στηριχθεί για να πάει απέναντι. Βεβαίως να πω ότι όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, η πρόθεση όλων ήταν να υπάρξει μία συνεργασία με το Δημοκρίτειο, το οποίο όμως έδειξε μία εντελώς αρνητική στάση και δεν συνεργάστηκε καθόλου και το είδαμε. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε αυτή εξέλιξη, να γίνει πανεπιστήμιο το ΤΕΙ της Καβάλας, επειδή το Δημοκρίτειο έχει τα δικά του προβλήματα. Το λογικό και το σωστό ήταν να προχωρήσει η διαδικασία και όντως προχώρησε, θεωρούμε με τον καλύτερο τρόπο. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Προηγούμενο άρθροΑπόλυτα ικανοποιημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος στην αντιμετώπιση του χιονιά από πλευράς Π.Ε Καβάλας
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις