Έληξε ο συναγερμός στην περιοχή Αντιφιλίππων στον χώρο όπου έπεσε το αεροσκάφος Antonov. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη όλοι οι έλεγχοι που έγιναν απέδειξαν ότι δεν υπάρχει θέμα μόλυνσης στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο ίδιος είπε ότι «επί της ουσίας σημάναμε τη λήξη του συναγερμού για την ευρύτερη περιοχή της πτώσης του Antonov, εκείνη τη μοιραία βραδιά. Τα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε και να δώσουμε στον κόσμο είχαν να κάνουν με την πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας στην περιοχή, διότι πολλά ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα κι ενώ οι έλεγχοι ήταν σε εξέλιξη. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον κόσμο ότι πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι όλοι οι έλεγχοι που έγιναν ήταν αρνητικοί. Αναφέρομαι στις δειγματοληψίες που έγιναν στο πόσιμο νερό, σε δείγματα καρπών, στα φύλλα, στο έδαφος. Όλοι οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι κι εκεί που έφτασε ο καπνός, είναι αρνητικοί. το μόνο που μένει είναι τα 7-8 στρέμματα που είναι δεσμευμένα από το στρατό, η έκταση που έπεσε το Antonov, εκεί θα γίνουν κι άλλοι έλεγχοι και δειγματοληψίες προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και για τη συγκεκριμένη περιοχή. Διότι κι από εκεί ό,τι έχουμε πάρει τίποτα δεν ξεπερνά τα όρια ασφαλείας, δηλαδή βαρέα μέταλλα, διοξίνες κλπ».

ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «όταν καθαριστεί πλήρως η περιοχή από τον στρατό και αποδοθεί σε μας και στη συνέχεια στους παραγωγούς, θέλω να πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί ότι και αυτή η πολύ μικρή έκταση δεν έχει επιβαρυνθεί καθόλου.

Λήξη συναγερμού, πολλά ακούσαμε, ο κόσμος ανησυχούσε και δικαίως αφού ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν και η ποιότητα του φορτίου που δημιουργούσε προβληματισμούς. Όλα πήγαν καλά, οι έλεγχοι είναι αρνητικοί κι αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι αυτό που προέχει είναι η επάνοδος στην κανονικότητα. Πάντα μετά την μπόρα έρχεται το ουράνιο τόξο και νομίζω ότι προχθές είχαμε το ουράνιο τόξο που προήλθε μέσα από αυτό το πολύ άσχημο γεγονός, της πτώσης ενός αεροσκάφους με τόσο βαρύ φορτίο στην περιοχή μας».

Προηγούμενο άρθροΑπαλλαγή από τα διόδια στα Άσπρα Χώματα όσων περνούν για επαγγελματικούς λόγους, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς
Επόμενο άρθρο«Τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα και θετικά», δήλωσε για την τουριστική κίνηση στην περιοχή ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης