Σε τοπική εφημερίδα αναφέρθηκε ότι έχει σημειωθεί αύξηση στο λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑΚ κατά 300.000 ευρώ Ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Χρόνης Απόστολος έκανε λόγο για μυθεύματα και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του κοστολογίου της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε “Καταρχάς δεν υπάρχει κάποια αύξηση του λειτουργικού κόστους σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑ Καβάλας. Το αντίθετο θα έλεγα. Υπάρχει μεγάλη μείωση αφού δεν έχουμε προσωπικό. Οπότε έχει μειωθεί πάρα πολύ το μισθολογικό κόστος.

Αύξηση μπορεί να υπάρξει λόγω της αύξησης της ΔΕΗ. Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη. Ανεβασμένοι λογαριασμοί δεν έχουν έρθει ακόμη στην επιχείρηση.

Δεν ξέρω επομένως σε τι αναφέρονται οι κύριοι αυτοί. Κατά τα άλλα μιλάμε για απλά μυθεύματα και τίποτε παραπάνω! Αυτό το δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά. Ίσα ίσα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος και για αυτό προχωράμε ήδη σε μελέτες έτσι ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος κυρίως σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση. Αυτό κάνουμε, αυτό προχωράμε. Μόνη αύξηση αν αυξηθεί το κόστος της ΔΕΗ. Αν συμβεί αυτό αναγκαστικά πάμε σε αύξηση αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο!

Από εκεί και πέρα, πληρώνουμε κανονικά όλα τα δάνεια μας και μάλιστα αυτόν τον μήνα εξοφλήσαμε κανονικά και ένα δάνειο μας που υπήρχε από παλαιότερα ενώ θα εξοφλήσουμε εντελώς και τα άλλα δύο δάνεια.

Μέχρι σήμερα εξάλλου δεν υπάρχει κάτι απλήρωτο ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εισφορές προς το ΕΦΚΑ που πληρώνονται κανονικά χωρίς να έχουμε κάποιο θέμα εκεί.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που δίδουμε στην Εφορία επίσης όλα πληρώνονται κανονικά”.

ΕΡΓΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Αναφορικά τώρα με την πιθανότητα έναρξης το 2021 του έργου ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων τόνισε ότι “Πράγματι έχουμε τρέξει και επικαιροποιήσει ό,τι μελέτη υπήρχε μια και το έργο αυτό θα είναι για τα επόμενα 50 χρόνια για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων οπότε θα έπρεπε να κάνουμε κάτι σωστό.

Από εκεί και πέρα θα συνεργάζονται τα 4 αντλιοστάσια τα οποία θα κατασκευαστούν στον αγωγό ύδρευσης που φέρνει νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου μέχρι το αντλιοστάσιο των Αμισσιανών και πρέπει αυτά να συνεργάζονται με τα ήδη υπάρχοντα αντλιοστάσια των οικισμών και με τις δεξαμενές τους. Έχουμε τελειώσει με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και μάλιστα γίνεται και οριστική ανάθεση της μελέτης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Εμείς έχουμε τελειώσει εξάλλου τα μηχανολογικά και ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στα τεύχη δημοπράτησης για να δημοπρατηθεί το έργο.

Ο Δήμαρχος, συμφωνήσαμε να στείλουμε ηλεκτρονικά τη μελέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος για έγκριση και θα την πάρει σε έντυπη μορφή ο ίδιος ώστε να πάει στο υπουργείο και να συμβάλλει να τρέξει λίγο παραπάνω τις διαδικασίες για να προχωρήσουν όλα πιο γρήγορα. Μόλις έχουμε έτοιμα όλα αυτά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στα τεύχη δημοπράτησης και στη δημοπράτηση του έργου. Γι αυτό λέω ότι μέχρι τέλος του έτους θα μπορούμε να έχουμε τη διαδικασία ολοκληρωμένη και θα είμαστε έτοιμοι ώστε μέσα στο 2022 να αρχίσει να σκάβεται το έργο αυτό”.

Προηγούμενο άρθροΚατάληψη στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης – Με εντολή εισαγγελέα έκοψαν την πόρτα και μπήκαν στο κτίριο οι καθηγητές
Επόμενο άρθροΜόνο οι 2 από τους 48 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό έχουν εμβολιαστεί