Λειτουργούν κανονικά όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας με την μάσκα να είναι προαιρετική για τα παιδιά. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα της πανδημίας και φρόντισαν να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν στη 1 Σεπτεμβρίου. Να μην ξεχνάμε με ποιες συνθήκες ανοίγουν. Δεν είμαστε το ίδιο πράγμα με πέρυσι, λόγω του κορωνοϊού, δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό μαθητών που πρέπει να έχουμε στις αίθουσες. Προϋποθέτει πολλά πράγματα. Θέλει περισσότερο προσωπικό. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να λυθούν και λύνονται. Ακόμη δεν έχει τελειώσει το θέμα με τα voucher, ακόμη παίρνουν οι γονείς κι έρχονται μαθητές. Αυτά που κυκλοφορούν ότι έμειναν μαθητές έξω από τους παιδικούς σταθμούς, να πω ότι δεν έχουμε τελική εικόνα διότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κι ενδεχόμενα κάποιοι να μείνουν στο τέλος απ’ έξω διότι δεν θα μπορεί να τους καλύψει ο Δήμος Καβάλας με το προσωπικό και τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν. Ακόμη είναι νωρίς. Αλλάζει ήδη το ωράριο γιατί ξεκινούσαν στις 8. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους γονείς, ήδη το κάνουμε στις 7.45πμ ώστε να προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό.

Οι παιδικοί αρχίζουν και λειτουργούν κανονικά. Δεν πρέπει να ανησυχούν οι γονείς και θα γίνει αυτό που πρέπει. Υπομονή μία εβδομάδα. Θα υπάρχουν περισσότερα παιδιά, το ωράριο ρυθμίζεται για να εξυπηρετούνται οι γονείς. Κι από ‘κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι τώρα και μάλιστα με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται λόγω του κορωνοϊού. Θα υπάρχουν και καινούργια παιδιά, διότι κάποια πηγαίνουν ήδη στην προσχολική αγωγή. Υπάρχει ανανέωση».

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων στα ΚΑΠΗ, είπε ότι «δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε τόση φασαρία. Εδώ έχουμε το «μη μου τους κύκλους τάραττε». Δεν υπάρχει κανένα ίχνος εκδικητικότητας ή ότι επειδή θέλαμε να βολέψουμε μία εργαζόμενη κάναμε όλες αυτές τις αλλαγές. Δεν ευσταθεί αυτό φυσικά.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και κάποια πράγματα τα βλέπω με διαφορετικό μάτι. Ψυχραιμία. Εδώ υπάρχει κόσμος ο οποίος ψάχνει το μεροκάματο κι εμείς αγανακτούμε κι αντιδρούμε διότι από τον έναν παιδικό πάμε στον άλλον; Σε τελική ανάλυση είμαστε όλοι εδώ υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, αιρετοί και μη, για να εξυπηρετούμε τον πολίτη. Και όχι για να εξυπηρετούμαστε εμείς. Όταν μπορούν να ικανοποιηθούν κα τα δύο αυτό γίνεται. Αλλά δεν είναι πρωτεύον η δική μας εξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει ίχνος μεροληψίας υπέρ κάποιου σ’ αυτό το ζήτημα».

Προηγούμενο άρθροΣύσταση επιτροπής για την παροχή ειδικού βοηθήματος στήριξης καταναλωτών απο τον Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΑυτοκτονία 47χρόνου αρτοποιού στην Αλεξανδρούπολη- Θλίψη στην τοπική κοινωνία