Δεν τίθεται θέμα να κλείσουν ξενοδοχεία στη Θάσο λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης διέψευσε κατηγορηματικά την εν λόγω φημολογία σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο στηρίζονται και στους Έλληνες τουρίστες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «απ’ ό,τι ξέρω δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν ξενοδοχεία στη Θάσο. Όλα σχεδόν λειτουργούν αυτήν τη στιγμή. Μετά τον δεκαπενταύγουστο πιστεύω ότι θα κάνουμε μια επανεκτίμηση της κατάστασης, θα δούμε πώς θα πάει η καλοκαιρινή περίοδος μέχρι τότε και ποιοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους να σταματήσουν να λειτουργούν. Αλλά αυτό πριν το τέλος Αυγούστου δεν νομίζω να συμβεί.

Άλλωστε τον Αύγουστο είναι και αρκετοί Έλληνες που έρχονται στο νησί. Ερχόντουσαν κάθε χρόνο και πιστεύω ότι θα τιμήσουν και φέτος με τη παρουσία τους. Η Θάσος είναι ένας προορισμός που μπορεί να τους εξυπηρετήσει φέτος καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά».

ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

Για την τουριστική κίνηση είπε ότι «είναι σαν καρδιογράφημα. Λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν τώρα στους Βαλκάνιους επισκέπτες που δεν μπορούν να έρθουν –Βούλγαροι και Ρουμάνοι θέλουν ένα τεστ. Βλέπω ότι αρκετοί Ρουμάνοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτό το τεστ και να έρθουν. Υπάρχει μια κίνηση από αυτούς, φυσικά τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα θέλαμε, αλλά είναι παρήγορο ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιστοί κι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ψυχολογικά καλύτερα. Άλλωστε έχουμε πει ότι φέτος δεν θα είναι μια χρονιά που δουλεύουμε για οποιοδήποτε επιχειρησιακό όφελος αλλά για να κρατήσουμε τον προορισμό ανοιχτό και να εξυπηρετήσουμε ανθρώπους που είναι πιστοί στο νησί μας και θέλουν να κάνουν διακοπές. Θα είναι μία χρονιά δύσκολη, το ξέραμε εξ αρχής, τώρα έτσι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον θα είναι ακόμη πιο δύσκολη απ’ ό,τι υπολογίζαμε.

Οι τιμές έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι και είναι ευκαιρία να κάνουν τις διακοπές τους κατ’ ευθείας και επίσης πολλοί δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού που το κόστος είναι αμελητέο. Άλλωστε είναι πολλά τα ξενοδοχεία που μετέχουν σ’ αυτό το πρόγραμμα».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Και δεύτερο κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Αστυνομικών στηρίζει την απόφαση του Δ. Παγγαίου να κλείσει τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ν. Περάμου