Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Δοξάτου Δράμας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Θέμη Ζεκερίδη με την έλευση των 59 ατόμων από την Κοινωφελή θα λυθούν πολλά προβλήματα.

Ο δήμαρχος αρχικά ανέφερε ότι “Μιλάμε λοιπόν για ένα μέσο Δήμο με αρκετά προβλήματα. Εμείς προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε ενώ προτεραιότητά μας είναι η οικονομική διαχείριση του Δήμου Δοξάτου που είχε αρκετά μεγάλα προβλήματα. Θέλουμε να δούμε και πως μπορούμε να πετύχουμε συνθήκες για να καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες στην καθημερινότητά τους και να  μπορούμε να προσφέρουμε σε τομείς όπως η καθαριότητα, ύδρευση, άρδευση, και συγχρόνως κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσουμε διοικητικά το Δήμο Δοξάτου, να τον στελεχώσουμε.

Μάλιστα με τα 59 άτομα που θα έρθουν με την Κοινωφελή από τον ΟΑΕΔ νομίζω ότι θα είμαστε πάρα πολύ καλά και οι υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες θα βρίσκουν πιο γρήγορα ικανοποίηση αφού θα μπορούμε πιο γρήγορα να απαντάμε και να βρίσκουμε λύσεις καθώς  θα είμαστε δίπλα τους.

Είναι ένας Δήμος που δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμος να πετάξει, αλλά μπορεί να περπατήσει καλά μια και κάποτε είχαμε την αίσθηση ότι απλά σερνόμασταν. Θα δούμε, η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλους τους τομείς”.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Αναφορικά με θέματα ύδρευσης σχολίασε ότι   “Ο Δήμος μας από πλευράς επάρκειας νερού, προς το παρόν δεν έχει πρόβλημα, έχει όμως τεράστια προβλήματα το δίκτυο. Να αναφέρω για παράδειγμα το δίκτυο των Κυργίων, το εξωτερικό δίκτυο, είναι πάρα πολύ παλιό, είναι μεταλλικό και έχει αμίαντο οπότε παρουσιάζει τεράστιες βλάβες και κάθε τόσο τα συνεργεία μας απασχολούνται με αυτό. Πολύ λιγότερα είναι τα προβλήματα στον πρώην Δήμο Καλαμπακίου όπου τα δίκτυα είναι νεώτερα και δεν έχουν τόσα προβλήματα.

Ήδη βέβαια έχει εγκατασταθεί ο εργολήπτης για να ολοκληρώσει το έργο της αντικατάστασης των δικτύου. Γίνονται βέβαια και οι προσπάθειες για το εσωτερικό δίκτυο και των Κυρίγων, και του Αγ. Αθανασίου όπως και σε ένα πολύ μικρό υπόλοιπο στο Δοξάτο όπου έχουμε ένα θέμα και είμαστε πια βέβαιοι ότι θα ολοκληρώσουμε την θητεία μας χωρίς να υπάρχει αμίαντος πλέον στις σωλήνες που μεταφέρουν νερό για ύδρευση στον κόσμο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Και πρόσθεσε πως «Όσο για το νερό και την Καβάλα, εμείς έχουμε δηλώσει και το έχω πει και στον δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη και το είπα και προεκλογικά στους δημότες μας, ότι εγώ δεν πρόκειται να μπω στην λογική αποκλεισμού της Καβάλας από το νερό που παίρνει από τις πηγές του αγροκτήματος Κυργίων μια και θεωρώ το νερό ένα κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί ο καθείς να το χειρίζεται όπως θέλει. Είπα όμως ότι θα κάνω κάθε παρέμβαση αν υπάρξει λειψυδρία στο Δήμο μας που δεν βλέπω βέβαια μεσοπρόθεσμα να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Βέβαια είναι και ένα έγγραφο μου που το έστειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση και με εντυπωσιάζει πως χειρίζονται τέτοια πράγματα. Θα μπορούσαν να απαντήσουν στο γράμμα, απλά θα ήθελα σε αναγνώριση της συνεργασίας να μας πουν για παράδειγμα ένα απλό ευχαριστώ. Ποτέ δεν απάντησαν. Είμαι σίγουρος ότι ο Θόδωρος  Μουριάδης δεν το ξέρει, προφανώς οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας το έχασαν…. Ειπώθηκαν ανακρίβειες, ίσως και βαριές που γράφηκαν στον Τύπο, ότι τάχα οι πηγές ανήκουν στην Καβάλα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν και φόρους οι του Δήμου Δοξάτου,  απλά τότε έκανα μια παρέμβαση και το θέμα έληξε εκεί. Αλλά το ότι δεν μου απάντησαν είναι ένα θέμα. Νερό καθαρό είναι το στοίχημα μας και έτσι προχωρούμε”.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν τα φιλικά της ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΟΚ 1965
Επόμενο άρθροΚατάληψη στο 2ο Λύκειο και στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας