Υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται το εργοστάσιο των πετρελαίων στην Καβάλα από το Σωματείο των Εργαζομένων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας κ. Σωτήρης Χιωτάκης σχολίασε πως η εταιρεία για λόγους ασφαλείας ανέστειλε την λειτουργία του αλλά το Σωματείο συνεχίζει να το λειτουργεί.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως “Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο δυστυχώς. Και το λέω αυτό γιατί το εργοστάσιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάληψη. Μπορεί οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Κελαϊδάκης να το ασφαλίζουν και όλο αυτό να το αποκαλούν ασφαλή περιφρούρηση λειτουργίας, ωστόσο δεν παύει να είναι φραγμένη η είσοδος σε στελέχη της Ενεργειακής μεταξύ των οποίων και οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται θέματα ασφαλείας οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.

Πραγματικά καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα και πραγματικά πρέπει να βρεθεί μια λύση η οποία σαφώς και δεν μπορεί να βρεθεί όταν βρισκόμαστε υπό καθεστώς κατάληψης».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Άκουσα και τον κ. Κελαϊδάκη σε δηλώσεις του και μάλιστα άκουσα που είπε δημόσια ότι δεν είμαστε πουθενά. Μα πώς να είμαστε; Να δημιουργηθούν επεισόδια; Και να έχουμε και πάλι την αστυνομία για να βάζει και να βγάζει τον κόσμο στο εργοστάσιο; Αυτά δεν γίνονται. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο έτσι».

Σε σχετική ερώτηση περί διαλόγου της εταιρείας με τους εργαζόμενους τόνισε ότι “Εμείς απλά ζητάμε αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου. Δεν μπορεί να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες. Όσο είναι υπό κατάληψη το εργοστάσιο, εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργεί.

Είναι οξύμωρο να ζητάμε εμείς αναστολή της λειτουργίας ενώ αυτή η εντολή δεν έχει εισακουσθεί. Όπως θα ξέρετε υπάρχει μια ιδιότυπη λειτουργία στην Καβάλα, μια άλλη ισορροπία και κάθε ένα από τα διευθυντικά στελέχη που συμμετέχουν σε αυτή τη μη συμμόρφωση στα δεδομένα μας κάνει να αισθανόμαστε καθημερινά αγωνία.

Είμαστε σε μια διαρκή αγωνία και δεν είναι μόνο το σωματείο που είναι σε επαφή με τις δημόσιες εταιρείες. Είναι και η διοίκηση όπως είναι άλλωστε λογικό και οι τοπικές δημόσιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα. Μάλιστα η ΔΕΗ μας έδωσε το πράσινο φως ώστε να πράξουμε ό,τι είναι σκόπιμο και σωστό. Και φυσικά το διάλογο όλοι το θέλουν αλλά περιμένουμε και κάποια κίνηση που να δείχνει ότι τα λάθη αναγνωρίζονται.

Είδαμε και για βίντεο προπηλακισμού εργαζομένου από εργαζόμενους που ανήκουν στην ομάδα περιφρούρησης ή ασφαλούς λειτουργίας όπως λέγονται και άκουσε ο άνθρωπος ένα χυδαίο φρασεολόγιο ενώ αποχωρεί τρέχοντας επειδή πολύ απλά μπήκε στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου.

Όλο αυτό με έκανε να τρομάξω. Ο άνθρωπος αποχωρεί την τελευταία μέρα της εργασίας του από την πύλη που τελεί υπό κατάληψη όμως, από την πύλη που τελεί υπό κατάληψη των εργαζομένων. Και αντί να έχουμε καταδίκη από τον πρόεδρο του σωματείου έχουμε χαρακτηρισμό από τον πρόεδρο του σωματείου περί λεκτικής αντιπαράθεσης. Μα βαπτίζουμε τις λέξεις όπως θέλουμε;».

ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Εμείς έχουμε πάρει θέση και μάλιστα είπαμε ότι θα πάρουμε ένα ακόμη δάνειο για να μείνει ανοικτός ο Πρίνος. Και δεν θα θέλαμε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο. Απλά το εργοστάσιο δ εν μπορεί να διοικηθεί υπό κατάληψη και δεν μπορεί να συνδιοικηθεί με το σωματείο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Είπαμε να κλείσει το εργοστάσιο μόνο και μόνο για να εξασφαλισθούν οι συνθήκες ασφαλείας οι οποίες υπό κατάληψη δεν μπορεί να είναι σωστές.

Έχουμε ήδη ορισθεί αντικαταστάτες όσων θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο αλλά αυτή η κίνηση δεν γίνεται πολύ απλά γιατί υπάρχει η ομάδα όσων αντιδρούν και θα δεν αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν ως πρέπει.

Ξαφνικά δεν έφυγαν οι 11 εργαζόμενοι με εθελούσια έξοδο. Απλά υπάρχει επιδίωξη από τους αντιδρώντες αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν στους χώρους δουλειάς και τυπικά υπάρχει η εθελουσία που τυπικά βέβαια δεν έχει πετύχει γιατί δεν άφησε το σωματείο να συμβεί αυτό. Αλλά για το σωματείο ακόμη και οι 11 που έφυγαν με εθελουσία πρέπει να γυρίσουν πίσω. Αυτά δεν γίνονται”.

ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Και τέλος ανέφερε ότι «Δεν μπορεί το εργοστάσιο να διοικηθεί και να λειτουργήσει υπό αυτές τις συνθήκες. Καλός ο διάλογος αλλά τα πράγματα πρέπει να γίνουν κατά πώς πρέπει. Όσο για το βίντεο του προπηλακισμού εργαζομένου γράφηκε από τον εργαζόμενο γιατί προφανώς ήθελε και αυτός ίσως και ένα μέσο άμυνας. Όλα αυτά είναι θέματα που έπρεπε να καταδικασθούν. Η εξέδρα πετρελαίου τέλος λειτουργεί κανονικά και το προσωπικό είναι που το λειτουργεί μαζί με διευθυντικά στελέχη της Καβάλας τα οποία δεν έχουν εισακούσει την εντολή που έχομε δώσει. Γι αυτό και υπάρχει αυτή η δραστηριότητα. Δεν είναι μόνο ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Παππάς βέβαια. Απλά δεν γίνεται να μένει η αστυνομία για να μπουν στελέχη της Ενεργειακής για να κάνουν τη δουλειά τους. Πρέπει αυτό όλο να λήξει. Είθε με διάλογο. Αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν οδηγούν πουθενά αυτές οι προδιαγραφές. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Δεν καταλαβαίνουμε όμως που το πάει το σωματείο».

Προηγούμενο άρθροΔιαβούλευση για την ελεγχόμενη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας
Επόμενο άρθροΣε απόλυτη ετοιμότητα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για την νέα σχολική χρονιά