Στις επάλξεις ο Δήμος Καβάλας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης δήλωσε πως όλος ο μηχανισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι επί ποδός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από την Παρασκευή το πρωί ήμασταν σε επιφυλακή. Όλα τα παιδιά και τα μηχανήματα ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε κατάσταση. Το βράδυ είχαμε κάνει μια μικρή παρέμβαση στον Άγιο Σίλα και σ’ εκείνες τις γειτονιές. Δεν είχαμε τόσο έντονα προβλήματα. Αυτά ήταν κυρίως στον ορεινό όγκο. Το πρωί του Σαββάτου 5 μηχανήματα ανέβηκαν στο Βουνοχώρι, τη Λημνιά, το Λυκόστομο, τις Κορυφές και την Παλιά Καβάλα, καθάρισαν το χιόνι που υπήρχαν και τους πάγους που δημιουργήθηκαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πήγαμε και στις γειτονιές, όπου δημιουργήθηκαν πάγοι σχεδόν σε όλες και τους καθαρίσαμε για να μην υπάρχει κίνδυνος. Ακόμη και σήμερα είναι έξω τα συνεργεία, ελέγχουν τις γειτονιές, ρίχνουν το ανάλογο αλάτι με το χέρι ή τα μηχανήματα και θα συνεχίσουμε. Από την Τετάρτη θα ανέβει η θερμοκρασία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Για τον εξοπλισμό είπε ότι «υπάρχουν τα καινούργια και τα παλιά μηχανήματα και πιστεύω ότι αν δεν είναι ακραία τα φαινόμενα να τα καταφέρουμε. Σίγουρα, όμως, σε έναν δήμο σαν τον δικό μας δεν είναι επαρκή αυτά τα μηχανήματα. Έχουμε κάποια συζήτηση μήπως μπορέσουμε να προβούμε σε προμήθεια άλλων δύο ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός ο οποίος πλέον αλλάζει πια συχνά».

Συμβούλεψε τέλος τους πολίτες «να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την Τετάρτη. Είναι απαγορευτικό να ρίχνουμε νερά στους δρόμους διότι δημιουργείται πάγος. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε όλα».

Προηγούμενο άρθροΣυνδυασμός καιρού και πανδημίας κράτησαν τα σχολεία κλειστά στο Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΜε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, είχαν επαφή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ. Δηλώσεις Μ. Δέμπα