Δεν γίνονται εμβολιασμοί στην Θάσο λόγω του ότι δεν κλείνονται ραντεβού. Από τις 23 Μαρτίου θα εξομαλυνθεί η κατάσταση καθώς θα ξεκινήσουν τα ραντεβού, όπως διευκρινίστηκε από πλευράς του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ. Αγγελόπουλου.

Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι “Έίχαμε μια επιβράδυνση του ρυθμού του εμβολιασμού λόγω του ότι δεν είχαμε ραντεβού μια και τα ραντεβού κλείνονται κεντρικά .

Δεν είχαμε βέβαια και την προμήθεια των εμβολίων αλλά ευτυχώς η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται. Φαίνεται ότι πάμε καλά από τις 23 του μηνός και μετά που φαίνεται ότι πάμε σε ρυθμούς προηγούμενους. Δηλαδή περίπου 50 – 55 εμβολιασμούς ημερησίως.

Έχουν ολοκληρωθεί γύρω στους 400 εμβολιασμούς, πρώτη και δεύτερη δόση σε υπερήλικες και τώρα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ενήλικων 75-80. Από 23 Μαρτίου και μετά φαίνεται ότι θα πάμε καλύτερα.

Βέβαια δεν ξέρω αν θα μας προμηθεύσουν και με εμβόλια της Astra που θα μπορούμε εκ του παραλλήλου να κάνουμε, απλά για την ώρα έχουμε μόνο εμβόλια της Phizer.

Τα ραντεβού κλείνονται κεντρικά επομένως ένας ετων 70-75 δεν μπορούσε να κρατήσει ραντεβού στην Θάσο . Πιθανώς δεν υπήρχε η πρόθεση να προμηθευτούν με εμβόλια αυτό το διάστημα. Αυτό βέβαια θα τελειώσει από τις 23 Μαρτίου και μετά”.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχει διάθεση στους Θασίους για να γίνουν τα εμβόλια. “Σαφώς και υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να εμβολιασθεί αλλά δεν μπορεί. Και την ώρα που η γραμμή Πρίνου – Καβάλας εξακολουθεί να είναι κλειστή και είναι και ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό για εμάς.

Εδώ βέβαια είμαστε οργανωμένοι, προσωπικό έχουμε, εξοπλισμό έχουμε και εμβόλια θέλουμε για να αυξήσουμε τους ρυθμούς μια και η Θάσος είναι τουριστικός προορισμός και πρέπει αν προλάβουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υπολογίζεται μέχρι σήμερα έγιναν 400 εμβολιασμοί πρώτη και δεύτερη δόση εκτός των ένστολων – περί τους 80 – και των υγειονομικών . “Μιλάμε για ηλικίες 80 και άνω” σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΑγνοείται 45χρονος ψαροντουφεκάς- Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επόμενο άρθροΔεσμεύσεις για το έργο ύδρευσης στους Φιλίππους από τον ΤΑΡ και μετά παραχώρηση έκτασης στο Εσκι Καπού, διευκρινίζει ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης