%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  κ. Μάκης Παπαδόπουλος  εξέφρασε πολλές ενστάσεις για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με το Μακεδονικό κυρίως για τον αιφνιδιαστικό τρόπο που εισήχθη το θέμα για ψήφιση.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς θεωρώ ανορθόδοξο τον τρόπο που επέλεξαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την ονομασία της γείτονος χώρας. Ήθελαν να στείλουν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό δια του δημοτικού συμβουλίου και λέω ότι εγώ από την πρώτη στιγμή ζήτησα να μου στείλουν το ψήφισμα για να το δω και όλοι μαζί να διορθώσουμε τυχόν αρνητικά σημεία.

Δυστυχώς το κείμενο δεν το είχαμε έγκαιρα και ήρθαμε μέσα στο Δ.Σ. να μας μοιράσουν μια επιστολή και σε δύο λεπτά μας ζήτησαν να τοποθετηθούμε επ αυτού. Μοιράσθηκε η επιστολή που γράφηκε σε 24ωρα ενώ εμείς σε δύο λεπτά κληθήκαμε να δώσουμε απάντηση.

Αυτό το θεωρώ άδικο και είπαμε ότι σαφώς θέλουμε να υπάρχει συμφωνία αλλά δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το κράτος των Σκοπίων ως μακεδονική οντότητα. Χρειάζεται ένα κείμενο συμφωνίας που να εξασφαλίζει πλήρως τα εθνικά μας δικαιώματα.

Για αυτό και ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να στείλουμε ψήφισμα στον πρωθυπουργό».

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά ότι το ψήφισμα του Δ.Σ. ήταν βιαστικό απάντησε ότι «αν είχαμε τον χρόνο θα προλαβαίναμε να διορθώσουμε πράγματα και καταστάσεις τα οποία και εμείς θα θεωρούσαμε ότι χρειάζονται βελτίωση.

Αλλά δεν μας δόθηκε ο χρόνος ούτε και η ευκαιρία έγκαιρα να πάρουμε όλες οι ομάδες των παρατάξεων το κείμενο και να θέσουμε τις παρατηρήσεις μας. Κάποιες παρατάξεις διαφώνησαν αν και εγώ νομίζω ότι έπρεπε να βγάλουμε ένα κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας που να είναι ομόφωνο.

Σε εθνικά θέματα αν και το Δ.Σ. δεν είναι αρμόδιο είχε άποψη. Τα εθνικά θέματα πρέπει σε επίπεδο κομμάτων να έχουν ομοφωνία και να τα χειρίζονται ως πρέπει οπότε αναλογικά και το Δ.Σ. έπρεπε να έχει μια ομόφωνη θέση και άποψη επί του θέματος και κατ΄ αναλογία πάντα αυτή η θέση να προβάλλεται προς τα έξω.

Εμείς θέλαμε μια διαμαρτυρία, δεν επετεύχθη όμως αυτό που θέλαμε».

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Αναφορικά με το θέμα της Καλαμίτσας ο ίδιος σχολίασε ότι  «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία, ενός διεκδικητικού Δημάρχου, του Λευτέρη Αθανασιάδη, ο οποίος κέρδισε τελικά την Καλαμίτσα, και έχουμε σήμερα μια Δήμαρχο τη Δήμητρα Τσανάκα που έχασε την Καλαμίτσα. Είναι δύο γεγονότα.

 

Η περίοδος παραχώρησης βέβαια θα δεχτώ ότι έληξε και γιατί μετά από 30 χρόνια λήξης δεν κάναμε ότι έπρεπε  ώστε  με σύμβαση να ανανεώσουμε την παραχώρηση; Γιατί δεν το κάναμε έγκαιρα αυτό; Όταν μάλιστα μιλάμε για τη δημοφιλέστερη παραλία του Δήμου Καβάλας!

Απλά αυτό για να γίνει ήθελε διεκδίκηση, δουλειά και αγώνα και δεν έγινε τίποτε. Είχαμε όμως αδιαφορία, απραξία και ήρθε το αποτέλεσμα να επιστρέψει η Καλαμίτσα στο Ελληνικό Δημόσιο και η δημοτική αρχή να φέρνει ως δικαιολογία το γεγονός ότι οι άλλοι φταίνε για αυτή την εξέλιξη.

Μιλάμε για απλές δικαιολογίες και αν δει κανείς την Καλαμίτσα σήμερα θα δει ότι δεν υπάρχει πια καμία συμφωνία…. Και αν η Δήμαρχος Καβάλας δεν μπορεί να έχει σημείο επαφής με υπηρεσία κράτους να παραιτηθεί. Δεν κάνει να είναι Δήμαρχος. Επιτρέπεται η Δήμαρχος Καβάλας να λέει ότι εδώ και 4 χρόνια δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού με τους αρμοδίους;           Ο Δήμαρχος Καβάλας, ο μεγαλύτερος Δήμος της Περιφέρειας ΑΜΘ, με το κύρος του δεν μπορεί να δει μια υπηρεσία;

Θα έπρεπε να συμφωνήσουν στα ελάχιστα μέχρι να γίνει η ανανέωση του συμβολαίου. Να υπάρχει μέριμνα για τις τουαλέτες , για τις όποιες υποδομές. Την άμμο την φροντίζει ο Δήμος Καβάλας  επειδή είναι υποχρέωση από την πλευρά του Λιμεναρχείου!

Αν δει κανείς τις  συνθήκες εκεί, θα καταλάβει ότι μιλάμε για εικόνες ντροπής και για εμάς και για τους τουρίστες. Όλα είναι ετοιμόρροπα,   όλα είναι χαλαρά. Απαράδεκτες οι συνθήκες εκεί όταν θα έπρεπε να έχει γίνει μια σωστή διαχείριση.

Αφού δεν υπάρχει συνεννόηση σαφώς ο Δήμος δεν μπορεί να επεμβαίνει και με χρήματα δικά του να κάνει παρεμβάσεις! Μπορούσε όμως να είχε φροντίσει έγκαιρα να συνεννοηθεί και με δικά του μέσα να κάνει εργασίες στέλλοντας όμως το τιμολόγιο στην ΕΤΑΔ.

Αρκεί να γινόταν η συνεννόηση για να υπάρχει αποτέλεσμα  έστω και αν δεν υπάρχει νέα σύμβαση παραχώρησης. Λύσεις υπάρχουν. Οι πολίτες λύσεις θέλουν, να έχουν καλές συνθήκες και καλή ποιότητα ζωής στην πλαζ της Καλαμίτσας».

ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ

Μέχρι σήμερα μάλιστα ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχουν νέα έσοδα για το Δήμο Καβάλας. «Η διοίκηση ούτε νέα έσοδα φέρνει αλλά απεμπολεί και παλιά. Έσοδα έπρεπε να υπάρχουν από τη Δημοτική Αγορά, από τις πλαζ. Και όμως όλα τα χάσαμε!

 

Είναι κρίμα ο Δήμος να βλέπει την κατάσχεση των περιουσιών των καβαλιωτών επιχειρηματιών από την πλαζ της Καλαμίτσας ελέω ΕΤΑΔ και ο Δήμος Καβάλας να πηγαίνει να αποθηκεύσει αυτές τις περιουσίες. Η ΕΤΑΔ γυρίζει την πλάτη στο Δήμο Καβάλας και ο Δήμος μαζεύει τις περιουσίες των επιχειρηματιών; Περιουσία που με αίμα αγοράσθηκε;» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΟΝΤΡΑ

Αναφορικά με το ΔΗΠΕΘΕ ο ίδιος τόνισε ότι  «Εμείς στο ΔΗΠΕΘΕ έχουμε τη Δέσποινα Μαυρίδου, μια νεαρή κοπέλα που ασχολείται πολύ και δείχνει μεγάλο ζήλο και την ευχαριστώ πολύ για αυτό. Στο τελευταίο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ είπα στην πρόεδρο του  κ.  Πρασσά, ενώ ως μέλη του ΔΗΠΕΘΕ πήγαν και παρουσίασαν το Φεστιβάλ Φιλίππων χωρίς να έχει περάσει από το Δ.Σ. το πρόγραμμα. Και κατόπιν εορτής μας φέρνετε να περάσουμε τα θέματα. Δεν έπρεπε πρώτα να εγκρίνουμε το πρόγραμμα και μετά να κάνουμε την παρουσίαση του;

Αυτό γινόταν και σε άλλες χρονιές.  Χωρίς να εγκριθεί το πρόγραμμα το παρουσιάζουμε; Και αν δεν εγκριθεί; Κάποιες παίρνουν αποφάσεις για άλλους. Και μάλιστα ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γκόνης και όχι η Πρόεδρος, λαμβάνοντας τον λόγο μας είπε ότι κάποια πράγματα είναι  θέματα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και από την άλλη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και ο αντίστοιχος του Εδιμβούργου, δεν ενημερώνουν κανέναν, κάνουν ό,τι θέλουν!

Δεν το δέχομαι αυτό. Πρέπει να μάθουμε σωστά να λειτουργούμε και αυτό να το κάνει και ο κ. Γκόνης που δεν μπορεί να απαξιώνει το Δ.Σ.  Όταν 4 χρόνια δεν ήρθε ποτέ στο Δ.Σ. να μας ενημερώσει. Ποτέ. Αποφασίζει και διατάσσει; Δεν το δέχομαι αυτό και δεν το θεωρώ σωστό. Να μάθει επιτέλους να συμπεριφέρεται. Αυτή είναι η αλήθεια για αυτό και τον είπα ΣΕΡ ΓΚΟΝΗ.

Ποτέ δεν μίλησα. Και μάλιστα στην ανανέωση της σύμβασης του κ. Γκόνη δεν μίλησα. Αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να λείπουν και όλοι να κρατάμε το επίπεδο. Θεωρώ ότι ο κ. Γκόνης έχει μεγάλη τριβή σχέσεων και η ενασχόληση στην Καβάλα τόσων πολλών ετών, κουράζει. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη του ΔΗΠΕΘΕ που δεν έκανε τα βήματα που θα μπορούσε να κάνει. Γίνονται αρκετές δαπάνες για να φτάσουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων στο σημείο που αξίζει. Εγκρίνουμε προϋπολογισμούς χωρίς μιζέρια γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τον πολιτισμό μας με όλη μας τη δύναμη.  Ο κύκλος του κ. Γκόνη στην Καβάλα νομίζω ότι έκλεισε».

Προηγούμενο άρθροΔιαδήλωση για το Σκοπιανό στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕλέγχους για το παραεμπόριο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος