4163581700_7a860c6b13_b

Τις προηγούμενες ημέρες, η Αρχαιολογική υπηρεσία Καβάλας, υποχρεώθηκε να λάβει μέτρα προστασίας του κτηρίου, ειδικά της νέας πτέρυγας του Αρχαιολογικού μουσείου.

Οι περαστικοί πιθανόν παρατήρησαν στην οροφή της νέας πτέρυγας, ένα πράσινο πλέγμα, ένα δίχτυ που τοποθετήθηκε σκόπιμα. Ο ρόλος του είναι προστατευτικός. Οι γλάροι που αυτή την περίοδο είναι ακόμη περισσότεροι και ζωηρότεροι, αφού βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής, προκάλεσαν ζημιές στην οροφή της νέας πτέρυγας του αρχαιολογικού μουσείου.

Οι ζημιές έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην οροφή, δηλαδή τις εξωτερικές μονάδες 4 κλιματιστικών που εξασφαλίζουν θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το χειμώνα, στο εσωτερικό του κτηρίου.

Αυτό το μεγάλο προστατευτικό δίχτυ αποτρέπει την κίνηση των γλάρων στην οροφή, δεν μπορούν καν να πλησιάσουν, έτσι προστατεύεται η περιουσία του αρχαιολογικού μουσείου, για να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα.

Οι γλάροι δημιουργούν πολλά και διάφορα προβλήματα σε δημόσιους χώρους και κτήρια, ειδικά στο κέντρο της πόλης, ακόμη και σε μπαλκόνια διαμερισμάτων, ή ταράτσες πολυκατοικιών. Συχνά και ιδιώτες καλούνται να πάρουν ίδια μέτρα προστασίας, τα οποία άλλοτε είναι αποτελεσματικά, άλλοτε όχι.

Προηγούμενο άρθροΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 2017 | Το Πρόγραμμα συνεχίζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών Δράμας | Βραδυνή Ποδηλατοπορεία αύριο απο την πλατεία Ελευθερίας