Με δειλά βήματα έχει ξεκινήσει η τουριστική κίνηση και για τον Δήμο Παγγαίου. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωφελούς του Δήμου, Μυρσίνη Χρυσαφούδη το πρωί της Πέμπτης (16/7)  στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 “δυσκολεύονται να έρθουν στην Ελλάδα κάτοικοι του εξωτερικού, ενώ έχει επηρεάσει και το “κλείσιμο” του Προμαχώνα (περνούν μόνο όσοι έχουν αρνητικό τεστ). Είναι δύσκολο να έρχεται κάθε Σαββατοκύριακο η κάθε οικογένεια από Βουλγαρία ή Ρουμανία και να παραθερίζει”. Μάλιστα κάποιοι έχουν πει ότι θα αφήσουν εδώ τις οικογένειες και οι πατεράδες θα πηγαινοέρχονται. Το τεστ για τον κορωνοϊό κοστίζει περίπου 80 ευρώ, “για μία τετραμελής οικογένεια δεν μπορεί να γίνεται κάθε εβδομάδα. Είναι δύσκολο”

Σε ότι αφορά όμορους νομούς και τον εσωτερικό τουρισμό είπε πως: “εμείς πάντα δουλεύαμε με αυτούς τους νομούς. Έχουν εδώ τα εξοχικά τους. Ο καιρός άρχισε πλέον να στρώνει. Πλέον μπαίνουν όλα σε έναν καλό δρόμο”. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρώ ότι ακόμα κρατιόμαστε. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να παλεύουμε την κάθε δυσκολία. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς”.

Σε ότι αφορά την ματαίωση των εκδηλώσεων και πανηγυριών η κ. Χρυσαφούδη σημείωσε πως: “είναι κάτι που πλήττει τους συλλόγους” καθώς τα έσοδα τους προέρχονται από εκεί “είναι η μοναδική ευκαιρία για κάποιες εισπράξεις, αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν έχει περάσει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκρατημένοι”.

Ακούστε όσα δήλωσε η Μυρσίνη Χρυσαφούδη στο Lobby 101.8 από το 1.10.15

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος | “Όχι άλλη καθυστέρηση στην αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων”
Επόμενο άρθροΓιάννης Μαρκιανός | Μπαράζ ακυρώσεων – Αγωνία για τους ανθρώπους του τουρισμού