Ο Δήμος Παγγαίου συντάσσεται στο πλευρό των αγροτών σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι το ενεργειακό κόστος ταλανίζει τους αγρότες και οι ίδιοι προσπαθούν να τους στηρίξουν όπως μπορούν.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι το ενεργειακό κόστος έχει πράγματι δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση αναζητούμε την καλύτερη δυνατή οδό προκειμένου να βρούμε λύσεις αλλά να συνδράμουμε και τους δημότες μας.

Έτσι προσωπικά έκανα επίσκεψη σε καλλιεργήσιμη γη του Δήμου μας και προσπαθούμε όλοι να στηρίξουμε τους αγρότες μας, που πραγματικά περνούν πάρα πολύ δύσκολα και πράγματι ταλανίζονται τόσο λόγω του ενεργειακού κόστους όσο και όλων των δεδομένων που υπάρχουν, των γεγονότων, όσο και από την οικονομική και υγειονομική κρίση και φυσικά δύσκολα περνούμε όλοι μας και ελέω και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Εμείς λοιπόν προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε το παν και αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για την άρδευση των αγροτών είναι χαμηλότερο από το 2010» ο κ. Αναστασιάδης ακολούθως απαρίθμησε στην συνέχεια όλα τα τα βήματα που έγιναν από πλευράς δημοτικής διοίκησης προκειμένου να βοηθηθούν οι αγρότες.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

“Πράγματι σε μια δύσκολη περίοδο για την αγροτική οικονομία με υπέρογκο κόστος στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, στην προμήθεια υλικών φυτοπροστασίας, ζιζανιοκτονίας και θρέψης ο Δήμος Παγγαίου στηρίζει τους αγρότες της περιοχής με:

Τη διατήρηση της τιμής του αρδευομένου νερού σε πολλή χαμηλή τιμή παρά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των αντλιοστασίων αλλά και με την

άμεση επισκευή και συντήρηση των αντλιοστασίων άρδευσης και των δικτύων άρδευσης. Παράλληλα κάνουμε και μείωση του κόστους άρδευσης σε περίπτωση ζημιάς στην παραγωγή μετά από χαλαζόπτωση

Τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας πληρώνοντας 2 ευρώ ανά λίτρο για την λειτουργία των Γκρειντερ αλλά και με την άμεση έναρξη του μεγάλου έργου της αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 9.200.000 ευρώ.

Επίσης όταν υπάρχει πρόβλημα με το χαλάζι, εκεί μειώνουμε σε 50% το κόστος των καλλιεργειών και φυσικά έχουμε καλά συντηρημένα τα κανονάκια για να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή προστασία”.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι προχωρά κανονικά στον σχεδιασμό των μεγάλων έργων ενώ «έχουμε υποβάλλει δύο μελέτες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους άνω των 2 εκ ευρώ προκειμένου να δούμε και από εκεί μια νέα χρηματοδότηση. Άλλα σχέδια, όπως η ολοκλήρωση των τριών μελετών που ξεπερνούν τα 6 εκ ευρώ και αφορούν αρδευτικά, όπως μεταφορά νερού από τον Στρυμόνα, ή υπογειοποίηση του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους αγρότες μας όσο μπορούμε περισσότερο και να απαλύνουμε επίσης στο βαθμό που μπορούμε την καθημερινότητά τους».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Πρέσβη, Victoria Nuland
Επόμενο άρθροΥποχώρησαν κατά πολύ οι εμβολιασμοί στην Καβάλα και στο Νοσοκομείο της