Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης με στελέχη του Δήμου Νέστου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Ο ίδιος δήλωσε:

Συνάντηση εργασίας με τον Σάββα Μιχαηλίδη δήμαρχο, τον κ Κωνσταντίνο Κάλφα Πρόεδρο ΔΕΥΑ του Δήμου Νέστου και τον Σάββα Αργυράκη Πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Νέστου στην ΠΕ Καβάλας.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήσαμε με τα στελέχη της ΕΥΔ ΠΑΑ, για τη πρόσκληση του Προγράμματος για την βελτίωση της πρόσβασης σε Γεωργικές και Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (Αγροτική Οδοποιία) και την υλοποίηση Αρδευτικών έργων στο Δήμο με βάση την υφιστάμενη προκήρυξη του Προγράμματος ΠΑΑ 2014-2020.

Αναλύθηκαν τα τεχνικά στοιχεία των προτάσεων και τονίσθηκε η σημασία των ώριμων μελετών, των αδειοδοτήσεων των έργων και των υποδομών, που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις.

Η ΠΕ Καβάλας που πλήττεται από την κλιματική κρίση με πολλά πλημμυρικά φαινόμενα, πρέπει να στραφεί προς τον αγροτικό τομέα αφού είναι ένα από πλούσιο σε δυνατότητες υδατικό διαμέρισμα της χώρας. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε επιφανειακό και υπόγειο υδάτινο δυναμικό.

Ταυτόχρονα έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται μία σειρά έργων όπως τα μεταφερόμενα έργα -Γέφυρες από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013:

“Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων Δυτικής Πεδιάδας Νέστου Καβάλας” με Π/Υ 12.490,000€. 2. “Φράγμα Μαρμαρά Δήμου Παγγαίου Καβάλας” με Π/Υ 12.176.070,97€
” Αρδευτική διώρυγα Χρυσούπολης με Π/Υ 1.820.000€
για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα.

Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως μεσαία έως 2,2 εκατ. € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027 για τα οποία ο δήμαρχος με μελέτη του Δήμου ετοιμάζει πρόταση στην προκήρυξη που λήγει στις 8/5/2022.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Το θέμα της ενέργειας ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα του θανάτου του εμποράκου που συντελείται εδώ και αρκετό καιρό
Επόμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στο Κίεβο