%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%83-567x357

Το έτος 2015 ήταν ένα έτος έντονης οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας για τη χώρα μας. Η επιβολή τραπεζικών κεφαλαιακών ελέγχων (capital control), οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και το κλίμα οικονομικής ανασφάλειας που σε όλους μας εύλογα δημιουργήθηκε, θα περίμενε κανείς πως θα αποτελούσαν ανασταλτικούς παράγοντες στα οικονομικά του Δήμου μας και η εικόνα τους θα ήταν αρνητική σε σχέση με το έτος 2014.
Κι όμως. Ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, η οικονομική κατάσταση τους έτους 2015 (την πρώτη ολόκληρη χρόνια της διοίκησής μας ) στον Δήμο Καβάλας βελτιώθηκε αισθητά:
1. Παρουσιάσαμε αύξηση εσόδων κατά 300.000€
2. Περιορίσαμε τις δαπάνες μας κατά 600.000€
3. Παρουσιάσαμε συνολικό επιπλέον πλεόνασμα 1.400.000€.
4. Παρουσιάσαμε αύξηση του ειδικού αποθεματικού κατά 900.000€.
5. Μειώσαμε τις βραχυπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Καβάλας από 6.834.000€ το 2014, σε 4.373.000€ το έτος 2015.
6. Μειώσαμε επίσης τις οφειλές του Δήμου σε προμηθευτές του, από 3.566.00€ το 2014, σε 2.021.000€ το 2015.
Την ίδια ώρα αυξήσαμε τα ποσά που διαθέσαμε στην κοινωνική πολιτική κατά 400%.
Εξαντλήσαμε κάθε δυνατό περιθώριο παροχής εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε εκατοντάδες συνδημότες μας, κρατώντας όρθιες όσες περισσότερες οικογένειες μπορούσαμε.
Υπερδιπλασιάσαμε τις δαπάνες για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Αυξήσαμε σημαντικά την χρηματοδότηση προς το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή, καθώς και τις Σχολικές Επιτροπές.
Ζωντανέψαμε τον Δήμο μας, με την δημιουργία και τη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες προσέθεσαν άμεσα η έμμεσα οφέλη στην τοπική οικονομία και έδωσαν – κυρίως – χαρά στους συνδημότες μας.
Οι Κασσάνδρες για μια ακόμη φορά διαψεύστηκαν. Όλοι όσοι μιλούσαν για σπατάλες και αλόγιστη χρήση χρημάτων αποδείχθηκε πως αγνοούσαν την πραγματικότητα. Τώρα βρίσκονται σε πρόδηλη αμηχανία.
Ο Δήμος μας ως Καλλικρατικός, βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση που υπήρξε ποτέ.
Η εικόνα αυτή μας κάνει χαρούμενους. Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένη, διότι τηρώ κατά γράμμα ακόμη μια προεκλογική δέσμευσή μου: Το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου.
Προφανώς και δεν πανηγυρίζουμε. Εξάλλου ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Και θα τα κάνουμε. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, σεμνά και ταπεινά. Με προσανατολισμό κυρίως στην κοινωνική πολιτική και την στήριξη των ευάλωτων οικονομικά συνδημοτών μας. ακόμη περισσότερο. Όπως εξάλλου πράξαμε έως τώρα.
Αισθάνομαι τέλος την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά, όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το προσωπικό του Δήμου, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και μη, για την άοκνη και μεθοδική εργασία τους.
Το αποτέλεσμα που φέραμε, είναι προς όφελος όλων των Καβαλιωτών.

Προηγούμενο άρθροΠλήρης ανατροπή: Θρίλερ με τα αντίποινα – Δεν θα υπάρξει επιστολή Τσακαλώτου
Επόμενο άρθροΟ Α.Ιωσηφίδης νέος πρόεδρος στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ