Κατά καιρούς υπήρχαν φήμες ότι υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο νησί της Θάσου, όχι μόνο τώρα, δηλαδή που άνοιξε ο τουρισμός, αλλά και τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Έτσι και χθες. Σύμφωνα και με τον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Επίσης σημείωσε πως: “Όλα, τα δείγματα της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, που δραστηριοποιείται στο νησί, είχαν ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!” και το τονίζει.

Η.. θωράκιση του νησιού 

Εδώ και 20 περίπου μέρες υπάρχει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Θάσο, που κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους. Στόχος είναι και να φτάσει στο νησί και δεύτερη προκειμένου να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο. Επίσης τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λάβουν οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας στον Πρίνο μοριακό αναλυτή.

Ακούστε όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (23/6) o δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης από το 32.50

 

Την ίδια ώρα θετικός είναι ο απολογισμός του τουρισμού του πρώτου Σαββατοκύριακου στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας μετά το άνοιγμα ων συνόρων και την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στις μετακινήσεις.

Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση των αυτοκίνητων καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, τόσο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα όσο και από τα φυλάκια Νυμφαίας και Εξοχής, κορυφώθηκε το τριήμερο 19-21 Ιουνίου. Βούλγαροι και Ρουμάνοι τουρίστες ήταν αυτοί που κινήθηκαν κυρίως οδικώς προς διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, κυρίως προς τη Θάσο και τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό κινήθηκε μέσα στην πόλη της Καβάλας.

«Εκείνο που άλλαξε στο νησί αυτές τις ημέρες είναι η ψυχολογία μας και το γενικότερο κλίμα, γιατί άνοιξαν οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχθούν τους επισκέπτες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

«Υπήρχε μια σχετική κίνηση αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο μην ξεχνάτε πως είμαστε δυο μήνες πίσω και ότι η εικόνα του νησιού θα αλλάξει σταδιακά», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σίγουρα, δεν περιμένουμε μέσα σε μία ή δυο μέρες να υπάρξει ουρά στο λιμάνι είτε της Κεραμωτής, είτε της Θάσου. Ο καιρός ακόμα δεν βοηθάει, αλλά γενικότερα πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Από τη μεριά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προβάλουμε το νησί. Το Σαββατοκύριακο είχαμε ένα συνεργείο από τη σερβική τηλεόραση, που το γυρίσαμε σε όλο το νησί, γιατί θέλουμε να στείλουμε προς όλους το μήνυμα ότι η Θάσος είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος όλους τους επισκέπτες της».

Προηγούμενο άρθροΗ “Ανάσα για τον Δήμο” της Δ. Τσανάκα για Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο και Παλαιό Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΣτις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Νέστου ο Γιάννης Πασχαλίδης