Αναπάντητες παρέμειναν οι επερωτήσεις μας!
Δεν υπάρχει ούτε χώρος στην Ημερήσια Διάταξη για τους κτηνοτρόφους αλλά ούτε και ενδιαφέρον για τα θέματα που θέτουν οι ίδιοι!»

Κατά την 5η συνεδρίαση του Π.Σ. συζητήθηκε η επερώτηση της παράταξής μας με τίτλο «Ενέργειες της Διοίκησης της ΠΑΜΘ για τον τρόπο κατανομής των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ στην ΑΜΘ για την περίοδο 2021 – 2027». Στα πλαίσια της επερώτησης αυτής καταθέσαμε την σχετική Κοινή Επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ επί του θέματος προς τον Υπουργό αλλά και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Επί της επερώτησης ο Περιφερειάρχης … απέφυγε να μιλήσει !

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε φιλότιμη προσπάθεια αλλά στο τέλος παραδέχθηκε πως η αδικία αυτή … θα συνεχιστεί και για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 !!!

Μας είπε ακόμη πως έκανε τηλεδιάσκεψη με τους κτηνοτρόφους αλλά δεν υπήρξε ούτε μία λέξη για κάποια διεκδίκηση προς το Υπουργείο ή για κάποια δέσμευση του Υπουργείου απέναντι σε αυτό που ο ίδιος παραδέχθηκε πως αποτελεί αδικία εις βάρος των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ. Είναι προφανές πως δεν υπήρξε ούτε κάποια πρόοδος, ούτε κάποια διεκδίκηση.

Ζητήσαμε, επίσης, το θέμα αυτό να μπει στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Π.Σ. (όπως χθες περιλήφθηκε π.χ. θέμα για τις Σχολές Οδηγών με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης) αλλά δεν υπήρξε τέτοια δέσμευση από τον Περιφερειάρχη ….
Δυστυχώς φοβόμαστε πως οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ θα συνεχίσουν να χάνουν εκατομμύρια ευρώ αλλά και να δέχονται έναν αθέμιτο ανταγωνισμό την στιγμή που η διοίκηση της ΑΜΘ εξακολουθεί να απαξιεί να ασχοληθεί με το θέμα τους !

Αντί επιλόγου παραθέτω μία πρόταση από την κοινή επιστολή των κτηνοτρόφων: «Πλήρης απογοήτευση για τους νέους και νεοεισερχόμενους που η ελληνική πολιτεία … τους άφησε μόνους, μεσοπέλαγα και με δεμένα χέρια, να παλεύουν με άνισους όρους για την επαγγελματική τους επιβίωση αντί να αγωνίζονται με ίσους όρους για την επαγγελματική τους πρόοδο».

Στην ίδια συνεδρίαση ζητήσαμε ενημέρωση και για την πορεία δρομολόγησης ενεργειών αναφορικά με την εναρμόνιση της Περιφέρειάς μας με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο. Η επερώτησή μας αφορούσε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση υποδομών, όπως δικτυώσεις και συνδέσεις υγροβιοτόπων και αρχαιολογικών χώρων, οδικών αξόνων, λιμανιών κλπ
Δυστυχώς η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και πως για όλα τα μεγάλα ζητήματα όπως λιμάνια και κάθετους άξονες … δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια.

Απροετοίμαστος αλλά και αναρμόδιος δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Αξιοσημείωτο είναι ότι για άλλη μια φορά αγνοείται ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης υποδομών και περιβάλλοντος κ. Δ. Γαλανόπουλος. Στον απολογισμό της διοίκησης, απών. Στη συνεδρίαση το ίδιο και πάλι. Ποιός ο ρόλος του τελικά; Τραγική η διαπίστωση πως σε οτιδήποτε μεγάλο συμβαίνει ή θα έπρεπε να συμβαίνει στην περιφέρεια μας, η διοίκηση είναι απλός θεατής χωρίς να έχει προτάσεις ή να διεκδικεί».

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Υποχρέωση της Βουλής να διερευνήσει τις καταγγελίες Καλογρίτσα»
Επόμενο άρθροΚρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας στο π. στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα