“Συντάσσομαι με την παγκόσμια κατακραυγή για την άδικη καταδίκη του επίτιμου συνδημότη μας Οσμάν Καβάλα.

Εκφράζω την οργή και την αγανάκτηση των Καβαλιωτών, των Ελλήνων και όσων καταγγέλλουν την τουρκική Κυβέρνηση για την κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στο πρόσωπο του Οσμάν Καβάλα όσο και όσων αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και την αδέσμευτη Δικαιοσύνη στη γείτονα χώρα.

Όποιος παρακολούθησε την επί 4,5 χρόνια δικαστική πορεία της υπόθεσης θα έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να κατηγορούν και να καταδικάζουν κάποιον για απόπειρα πραξικοπήματος, αυτοί που τον καταδίκασαν με πραξικοπηματικό τρόπο.

Προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, ο ακτιβιστής Οσμάν Καβάλα υπέστη πολιτικό διωγμό, ο οποίος συνεχίζεται με την χθεσινή αυθαίρετη καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Ο Δήμος Καβάλας θα ενώσει τη φωνή και τις δυνάμεις του με αυτές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα καλέσει επισήμως το τουρκικό κράτος και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αφήσουν ελεύθερο τον Οσμάν Καβάλα”.

Προηγούμενο άρθροΠλήθος κόσμου και φέτος στο Θεολόγο Θάσου για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Αρχάγγελο Μιχάηλ
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Η διοίκηση του Δήμου ΤΡΙΠΛΟ χρεώνει τους δημότες με την κακή διαχείριση των παλιών στρωμάτων