Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει μέρα με τη μέρα η προσέλευση μαθητών ηλικίας από 12 έως 17 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τόνισε η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δέσποινα Ιατρού.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα τηλέφωνα των παιδιατρικών ιατρείων της Π.Ε. Καβάλας, έχουν πάρει «φωτιά», καθώς πολλοί γονείς ζητούν από τους παιδίατρους να τους λύσουν τις απορίες που έχουν σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Επίσης ανέφερε ότι ένα ποσοστό περίπου 50% των μαθητών που είτε θα έχουν εμβολιαστεί είτε θα έχουν νοσήσει, θα ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό για να μην χρειαστεί η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

«Καθημερινά στις δημόσιες δομές της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως και πανελληνίως, προσέρχεται μεγάλος αριθμός εφήβων και νεαρών παιδιών που εμβολιάζονται με επιτυχία, ασφάλεια και χωρίς καμιά παρενέργεια. Η όλη διαδικασία κυλά απόλυτα ομαλά, με προγραμματισμό και άριστα. Είναι ακόμη αρχή, καθώς τώρα ουσιαστικά ξεκινά και η σχολική χρονιά. Οι γονείς ορθά ζητούν τη γνώμη από εμάς τους επαγγελματίες υγείας και δη τους παιδίατρους. Όπως για κάθε θέμα υγείας που αφορά το παιδί τους απευθύνονται στον παιδίατρο τους, που τον εμπιστεύονται, έτσι κάνουν και πρέπει να κάνουν και γι’ αυτό το σοβαρό θέμα που είναι η πανδημία. Τους εξηγούμε αναλυτικά κι αποφασίζουν να εμβολιάσουν και να οχυρώσουν τα παιδιά τους. Τα τηλέφωνα μας έχουν πάρει «φωτιά» όπως λέμε, καθημερινά με υπομονή συζητούμε μαζί τους και τους λέμε την αλήθεια και μόνο. Ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή κι ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να τα χρησιμοποιήσουν στα παιδιά τους, αφού κι εμείς τα χρησιμοποιήσαμε στα παιδιά μας, τα οποία ήδη έχουμε εμβολιάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΘΕΝΑΡΑ

Μάλιστα η κ. Ιατρού σημείωσε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα υπάρξουν τμήματα, στα οποία τα περισσότερα παιδιά θα είναι εμβολιασμένα κι έτσι σε συνδυασμό και με αυτά που θα έχουν νοσήσει θα υπάρχει ένα καλό τείχος ανοσίας για την αντιμετώπιση του ιού.

«Νομίζω ότι η νεολαία ανέλαβε σθεναρά να βοηθήσει και να δείξει τον δρόμο στην αναχαίτιση της πανδημίας σιγά σιγά», υπογράμμισε σχετικά η Δέσποινα Ιατρού.

Σε ερώτηση για το πόσο θα κινδυνέψουν τα παιδιά από το παρόν πανδημικό κύμα, η αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ. απάντησε ότι «Μην ξεχνάμε ότι μπήκαμε ήδη στο φθινόπωρο και άρχισαν ήδη οι καθιερωμένες ιώσεις. Έχουμε περιστατικά αρκετά, ο καιρός συμβάλλει σε αυτό, όπως και η σχολική χρονιά που θ’ αρχίσει το επόμενο διάστημα. Να τονίσουμε όμως ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. Για κάθε νόσο υπάρχουν ομάδες ευπαθείς, έτσι και κάποια παιδιά. Αυτές είναι πιο πιθανό να υποστούν κάποια επιπλοκή της νόσου. Για να μη ζήσουμε όμως τέτοιες καταστάσεις για τα παιδιά μας, καλό είναι να τα οχυρώσουμε με το εμβόλιο ειδικά, αλλά και με όλα τα υπόλοιπα και γνωστά μέτρα».

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τέλος, σχολίασε και το γεγονός ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών απευθύνθηκε επισήμως προς τους ιδιώτες παιδίατρους να συμμετέχουν στον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 17 ετών, ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

Η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εμφανίστηκε αρνητική σε μια τέτοια εξέλιξη, σημειώνοντας σχετικά ότι «δεν έχει κατασταλάξει ακόμη όλη αυτή η συζήτηση, ούτε έχουν παρθεί αποφάσεις, καθώς επίσης δεν έχουν δοθεί ονόματα γιατρών που θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν. Σίγουρα ο εξοπλισμός σε ένα ιδιωτικό ιατρείο υπάρχει μεν, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο ιδιωτικά να διεκπεραιωθεί με ασφάλεια όλη αυτή η διαδικασία. Θεωρώ ότι η δημόσια δομή είναι αυτή η οποία έχει το προσωπικό για να φέρει σε πέρας την όλη διαδικασία των εμβολιασμών στα παιδιά».

Προηγούμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Θάσου για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς