Δέκα απινιδωτές αγόρασε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με χρήματα που της δώρισε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε πως σύντομα θα γίνει η κατανομή τους, ενώ σύντομα θα προμηθευτούν και άλλους.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ Αντωνιάδης, ο ΙΣΚ αγόρασε δέκα απινιδωτές, μετά από συνεργασία που υπήρξε, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αναστασία Αντωνίου, προκειμένου να μοιραστούν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου και συγκεκριμένα, σκεφτόμαστε να δώσουμε δύο στον Δήμο Νέστου για να τοποθετηθούν μετά από οδηγία του Δημάρχου κ. Σάββα Μιχαηλίδη στην Χρυσούπολη και ένας στην Κεραμωτή γιατί είναι τουριστική περιοχή, δύο στην Θάσο, ένας στον Λιμένα, ένας στα Λιμενάρια. Επίσης θα τοποθετηθούν δύο στο Παγγαίο, ένας στη Ελευθερούπολη και ένας στην Νέα Πέραμο.

«Για την πόλη της Καβάλας», λέει ο κ. Αντωνιάδης, «ήδη έχουμε εντοπίσει τα σημεία και είμαστε συνεργασία και με τις εθελοντικές ομάδες, αλλά και μ ε τον Ιατρικό Σύλλογο για να καταλήξουμε σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι απινιδωτές».

«Όμως δε σταματάμε εδώ», τονίζει ο κ Αντωνιάδης «και στο επόμενο έτος θα βάλουμε άλλους δέκα απινιδωτές προκειμένου να εμπλουτίσουμε χώρους και μέρη. Αυτό είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σώσει ζωές. Ήδη το προηγούμενο διάστημα πολλοί συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους γιατί δεν υπήρχαν απινιδωτές, προκειμένου να τους επαναφέρουν στην ζωή, από ανακοπή καρδιάς.

Η Π.Ε. Καβάλας θέλει να είναι δίπλα στον πολίτη και θέλει να αναλάβει δράσεις που είναι δίπλα μας, έχοντας στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών».

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 2 κρούσματα κορονοϊού στη Θάσο και 19 στην Π.Ε Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο μήνυμα των Χριστουγέννων του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στεφάνου