Ημέρα κινητοποιήσεων είναι η σημερινή για τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια διαμαρτυρία δασκάλων – νηπιαγωγών – καθηγητών με θέμα την αλλαγή του συστήματος προσλήψεων και διορισμών. Βέβαια, για τις περιοχές όπως η περιφερειακή ενότητα Καβάλας η σημερινή κινητοποίηση είναι πιθανό να «σκοντάψει» στη μη λειτουργία των σχολείων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Γενικά, πρόκειται για μια 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και μια στάση εργασίας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας. Λεωφορεία από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα μεταφέρουν σήμερα στην Αθήνα εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κεντρική διαμαρτυρία η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα. Η ΕΛΜΕ Καβάλας θα πραγματοποιήσει στις 12:30 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το διοικητήριο. Χθες το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας συνάντησαν τους αναπληρωτές οι οποίοι εργάζονται στην Π.Ε. Καβάλας, συζήτησαν μαζί τους το θέμα των διορισμών και επιδεικνύοντας συμπαράσταση εκ μέρους των μονίμων προς τους συναδέλφους τους.

Η κινητοποίηση στοχεύει στην απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών ώστε να επανέλθουν στα προηγούμενα δεδομένα, μέσω των οποίων οι αναπληρωτές αντιμετωπίζονται με προτεραιότητα. Σημειώνεται ότι στην Π.Ε. Καβάλας και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα εργάζονται περίπου 220 αναπληρωτές. Να ληφθεί υπόψη, τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ανάλογες κινητοποιήσεις και απεργίες είναι περιορισμένη. Περισσότερο πιθανό είναι να μετέχουν στην κινητοποίηση οι άμεσα θιγόμενοι, δηλαδή οι αναπληρωτές δάσκαλοι – νηπιαγωγοί – καθηγητές.

Προηγούμενο άρθροΕκτροπή φορτηγού λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος στην είσοδο της Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθρο220 τόνους αλάτι αγοράζει ο Δήμος Καβάλας-τελείωσε την ημέρα της κακοκαιρίας!