Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, αφού υπογράμμισε, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, τη μεγάλη σημασία που θα έχει η προς ψήφιση διάταξη για επανεργοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης μέσω της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους ποσοστού 12% (στη περιοχή Δ’ του αναπτυξιακού νόμου 1767/1988, δηλαδή τις παραμεθόριες περιοχές), καθώς και για τη χορήγηση των ποσών που οφείλονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 έως και το 2015 μέσω της διενέργειας συμψηφισμού με υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου, θα ήθελε να τονίσει το τι προβλέπει η ψηφισθείσα τροπολογία για τις μικομεσαίες επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας (περιοχή Γ του ως άνω αναπτυξιακού νόμου).

Πιο συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας επανήλθε η οικονομική ενίσχυση του 4% μέσω της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους. Επίσης, μετά την υπ’ αριθμ. 306/2020 Απόφαση του ΣΤΕ και την ακύρωση της επαίσχυντης υπ’ αριθμ. 13311/273/21.3.2016 Υπουργικής Απόφασης Σταθάκη, άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή των οφειλόμενων οικονομικών ενισχύσεων για την πενταετία 2010-2015, όπως προβλέπεται παραπάνω. Ο Βουλευτής, ωστόσο, ήδη έχει προβεί σε ενέργειες προκειμένου να καταβληθούν και τα οφειλόμενα ποσά για το χρονικό διάστημα 2016-2020.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα Επιμελητήρια, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία και ευελπιστεί σε άμεση επίλυση του ζητήματος. Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη και να κρατήσουμε την αγορά μας, βοηθώντας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Προηγούμενο άρθροΚΙΝΑΛ Καβάλας | Κατατέθηκε η τροπολογία για το “Βοήθεια στο Σπίτι”
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση: Χαλαρώσαμε με τον κορονοϊό! «Σαρώνει» η ΝΔ «κλέβοντας» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ