tei

Με βροχή και κακοκαιρία υποδέχθηκε το νέο εκπαιδευτικό έτος , που άρχισε χθες, το ΤΕΙ ΑΜΘ. Από το πρωί υπήρξε αυξημένη κίνηση μέσα κι έξω από το ίδρυμα ενώ σήμερα (ή το αργότερο εντός των ημερών) αρχίζει η ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αρχίζουν τα μαθήματα. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν προ 10 περίπου ημερών.

Λόγω της βροχής οι δρόμοι μέσα στο ΤΕΙ γέμισαν αυτοκίνητα. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμπόδιζαν την κίνηση των λεωφορείων αλλά και των φορτηγών που βρέθηκαν στην ίδια περιοχή για τον εφοδιασμό του κυλικείου του ΤΕΙ. Οι στάσεις ήταν γεμάτες φοιτητές, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ανεβοκατέβαιναν γεμάτα.

Αυτοί που έκαναν τη διαφορά ήταν οι γονείς των νέων φοιτητών. Προχωρούσαν πιο γρήγορα και πιο μπροστά από τα παιδιά τους. Έμοιαζαν να ανοίγουν το δρόμο σε αυτό το καινούργιο που περιμένει τα μέλη της οικογένειας τους. Συνωστισμός υπήρχε στη γραμματεία. Η εγγραφή των πρωτοετών έγινε μεν ηλεκτρονικά αλλά κάποια τελευταία διαδικαστικά έπρεπε να γίνουν χθες. Αυτοπροσώπως. Οι παλαιότεροι φοιτητές, οι καθηγητές, οι υπάλληλοι αντιμετώπιζαν την κατάσταση με ψυχραιμία. Την ήξεραν από τα προηγούμενα χρόνια και δεν ξαφνιάζονταν.

Ας δούμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Μέσω του διαδικτύου άπαντες γνώριζαν ότι η χθεσινή μέρα ήταν η πρώτη των μαθημάτων. Αυτό είχε σημασία για τους πρωτοετείς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων οι νέοι φοιτητές είναι περίπου 2.000. Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει πόσοι εμφανίστηκαν, πόσοι γράφτηκαν, πόσοι θα φοιτήσουν. Στους χώρους στάθμευσης του ΤΕΙ δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Γρήγορα η στάθμευση επεκτάθηκε σε κάθε δυνατό σημείο. Οι δρόμοι στένεψαν αφού αυτοκίνητα υπήρχαν και στις δύο άκρες των οδών. Κατόπιν συνεννόησης τα προβλήματα λύνονταν.

Εκεί όπου υπήρχε ουρά κι αναμονή ήταν οι χώροι της γραμματείας. Οι γονείς έψαχναν καρέκλα να καθίσουν ενώ τα παιδιά περίμεναν στην ουρά. Πιο αργά, το μεσημέρι, οι νέοι φοιτητές κλήθηκαν σε πρώτη συνάντηση με τους καθηγητές τους. Ενημερώθηκαν, χωρίστηκαν σε ομάδες. Κι οι γονείς που συνέχιζαν να περιμένουν, προσπαθούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για το ίδρυμα που θα φιλοξενήσει το παιδί τους. Άλλοι εντυπωσιάζονταν από τη θέα, έβλεπαν την συννεφιασμένη Καβάλα από ψηλά και μακριά.

Προηγούμενο άρθροΕβδομαδιαία αποχή εξεταστών- Δεν θα γίνουν πρακτικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης
Επόμενο άρθροΠαρουσία Μέτιου η συνεδρίαση της Εργοανάπτυξης