Σε αγωγή θα προχωρήσουν οι συμβασιούχοι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με αίτημα οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου καθώς καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο και αναμένεται να είναι αρωγός και ο Δήμος Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πριν λίγο καιρό η αντιπροσωπεία των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιούλη Παπαδόπουλο, με επισκέφθηκε και μου εξέθεσε την ιδέα να προχωρήσουν σε μία κατάθεση αγωγής ούτως ώστε οι συμβάσεις που είχαν με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Βλέποντας νομικά το θέμα συμφώνησα με την άποψή τους. Τους προέτρεψα να μπουν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Την ακολούθησαν και κατέθεσαν μια σχετική αγωγή που επιδόθηκε στο Δημοτικό Ωδείο. Αν δεν κάνω λάθος εκδικάζεται τον Οκτώβριο. Ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Προς τιμήν τους οι καθηγητές σε συνέχεια πολλών επαφών που είχαμε μαζί τους για τα θέματα του ωδείου, παρακάλεσαν να μεταφέρω αυτήν την άποψη στην κα δήμαρχο για να ενημερωθεί και να μην βρεθεί προ απροόπτου, λαμβάνοντας ξαφνικά μία αγωγή χωρίς καμία προειδοποίηση. Το μετέφερα στην κα δήμαρχο η οποία συμφώνησε στην κατάθεση της αγωγής λέγοντάς μου ότι όσο περνάει από το χέρι του Δήμου Καβάλας και εφόσον πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις, ο Δήμος Καβάλας θα βοηθήσει με τη σχετική παράσταση που θα κάνει στο δικαστήριο».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πρόσθεσε δε πως «Προχθές έκαναν μία συνέντευξη όλοι οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου όπου ανέφεραν όλα τα γεγονότα, που είναι έτσι ακριβώς όπως μεταφέρθηκαν και στην ανακοίνωσή τους. Κι αναμένουμε την εκδίκαση της αγωγής στο αρμόδιο δικαστήριο τον Οκτώβριο. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρουν γιατί οι συνάδελφοι δικηγόροι είναι σχετικοί με το αντικείμενο κι εφόσον συνηγόρησαν στην άσκηση της αγωγής νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις. Ότι έχει να κάνει με το νομικό μέρος της αγωγής είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων να το κρίνουν. Ο Δήμος Καβάλας  δεν πρόκειται να διαστρεβλώσει ή να αρνηθεί κάτι από τα οποία μέχρι σήμερα ισχύουν. Εφόσον υπάρχει μια θετική πρωτόδικη απόφαση, η βοήθεια του δήμου θα είναι στη μη άσκηση ενδίκων μέσων έφεσης για να γίνει νωρίτερα τελεσίδικη».

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η συνάντηση με Βασιλειάδη-Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Γ´εθνικής
Επόμενο άρθροΤο Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού