Η σχολή χορού Step Up Kavala σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας σας προσκαλούνε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα πρώτα γενέθλια μετά τη μεταμόσχευση, της Καβαλιώτισσας γυμνάστριας Ρεγγίνας Μακέδου. Χορεύουμε τον καρκίνο όπως κάνει και η ίδια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της με την οξεία λευχαιμία, παραδίδοντας μαθήματα ζωής και ψυχικής δύναμης σε όλους μας.

Παράλληλα ενημερωνόμαστε για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και συλλέγουμε δείγματα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) από νέους δότες με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν.Καβάλας
και του Συλλόγου ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στην κεντρική Πλατεία Καβάλας.
Έναρξη εκδήλωσης: 19:00 – Χαιρετισμός : 20:30
Χορευτική παράσταση από το Step Up Kavala: 21:00

Ενημέρωση για τον τρόπο που μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών και λήψεις δειγμάτων από νέους δότες από το Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν.Καβάλας: 10:00 – 12:00 & 19:00 – 21:00.

Η Ρεγγίνα Μακέδου γυμνάστρια, αθλήτρια από πολύ μικρή ηλικία και κατόπιν απόφοιτη γυμναστικής ακαδημίας, δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο μας συγκλόνισε με την δύναμη της.

Στα 32 της χρόνια διαγνώστηκε με διαβήτη, κι ενώ η ίδια “πάλευε” με τον διαβήτη και μιλούσε ανοιχτά για αυτό, ώστε να βοηθήσει διαβητικούς για το τι πρέπει να αλλάξουν στη ζωή τους, η λευχαιμία βρέθηκε μπροστά της.
Από την αρχή του αγώνα της με την οξεία λευχαιμία αποφάσισε να… “χορέψει” τον καρκίνο της και μέσα απο το Tik Tok και τα social media να βοηθήσει, να εμψυχώσει, να συμπαρασταθεί και να δώσει ελπίδα σε όσους πάσχουν από την ίδια αρρώστια και όχι μόνο.
Παράλληλα δε σταμάτησε ούτε μια ημέρα, ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο, να ενημερώνει, να παροτρύνει και να αφυπνίζει καθημερινά τον κόσμο για το πως μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών αλλά και αίματος σώζοντας ζωές.

Κέρδισε την πρώτη μάχη με την λευχαιμία και κατόπιν έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο «Dancing with the Stars». Δυστυχώς λίγους μήνες αργότερα δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok μέσα από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται για τη θεραπεία της, μέσω του οποίου γνωστοποίησε ότι η ασθένεια υποτροπίασε και πρέπει άμεσα να κάνει μεταμόσχευση.
Ο νέος κύκλος χημειοθεραπειών είναι τόσο δυνατός ώστε να καταφέρει να καταστρέψει εντελώς τον δικό της μυελό για να μπορέσει να προχωρήσει στη μεταμόσχευση.
Ευτυχώς βρέθηκε δότης και κατόπιν της επιτυχημένης μεταμόσχευσης σύντομα θα γιορτάσει τα πρώτα της αναγεννημένα γενέθλια!

Ένας άνθρωπος με αστείρευτη θετική ενέργεια που μας έμαθε να μη το βάζουμε κάτω ποτέ και να χορεύουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες γιορτάζοντας τη ζωή!

Ελάτε να γιορτάσουμε, να χορέψουμε όλοι μαζί και να χαρίσουμε ΖΩΗ!

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΥπογράφτηκε Σύμβαση 1.3 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου