syriza

Συνεχίζεται για 8η ημέρα η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από τους απολυμένους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων που περιμένουν να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα τους διαφορετικά δεν πρόκειται να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη οι επαφές που είχαν με τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κυμάνθηκαν σε πολύ καλό επίπεδο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «η κατάληψη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρις ότου μας ανακοινωθεί ποια λύση έχουν υπόψη τους, ποια λύση επεξεργάζονταν όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις ανομίες του κ. Λαυρεντιάδη. Ανομίες οι οποίες λυμαίνονται το εργοστάσιο της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας, με κίνδυνο ακόμα και τη συνέχιση της λειτουργίας».

ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΉ

Αναφερόμενος ο κ. Βογιατζίδης στις επαφές που είχαν οι απολυμένοι με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τον γραμματέα της τον κ. Μουρτασάγα, σημείωσε πως «μπορώ να πω ότι είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Μουρτασάγα. Δηλώσανε ότι είναι αλληλέγγυοι και στηρίζουν τον αγώνα τον οποίο δίνουμε. Κατανοούν πλήρως την κατάσταση στην οποία μας έχει φέρει ο κ. Λαυρεντιάδης και αυτό που αποφασίστηκε ήταν ότι θα ασκήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιέσεις μπορούν προς τα κέντρα εξουσίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκ νέου μία σύσκεψη σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα των Λιπασμάτων στην Καβάλα. Έχουν γίνει ανακοινώσεις σχετικά και από τους τοπικούς βουλευτές, είναι βέβαιο ότι υπάρχει ένα πλάνο, ένα πλάνο όμως που θέλουμε να το δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει, τι ακριβώς εννοεί αυτό το πλάνο, ποιος είναι ο ρόλος του, ποιος είναι ο σκοπός του».

ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Σχολιάζοντας ο κ. Βογιατζίδης το ενδεχόμενο να φύγει ο κ. Λαυρεντιάδης από τη διοίκηση και να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τα Λιπάσματα με αυτοδιαχείριση, όπως έγινε στην περίπτωση των Πετρελαίων, ανέφερε πως «αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εδώ έχουμε μια ιστορία που κανένας δεν μιλάει για αυτήν. Εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν χρέη,  54 εκ. ευρώ έχουν παρθεί και για αυτό διώκεται και ο κ. Λαυρεντιάδης, είχε απαγορευθεί η πώληση της εταιρίας. Εδώ υπάρχει μια σκευωρία σε βάρος της Λιπασματοβιομηχανίας και προς όφελος του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Και για αυτά κανένας δεν βγαίνει να μιλήσει. Μιλάμε ότι υπάρχουν πάνω από 200 εκ. ευρώ δάνεια και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όταν πήρε ο κ. Λαυρεντιάδης τη βιομηχανία το χρέος απέναντι στη ΔΕΠΑ ήταν 40 εκ. ευρώ, έχει φθάσει να πάει στα 80 εκ. ευρώ. Πάρθηκαν δάνεια με εγγύηση στο όνομα των Λιπασμάτων τα οποία χρήματα ποτέ δεν ήρθαν μέσα στη βιομηχανία. Αυτά κάπου έχουν πάει. Οι αρχές ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχουν βγάλει διαταγές και μάλιστα κατά του κ. Λαυρεντιάδη τον οποίο κατονομάζουν ως κύριο υπεύθυνο. Και για όλη αυτήν την ιστορία κανένας δεν μιλάει. Και φτάνει το ζήτημα αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν θέλαμε να αποδεχτούμε ή όχι μειώσεις στους μισθούς μας που δεν είναι αυτό το θέμα. Διότι εμείς οι περισσότεροι που είμαστε έξω, το 80% των ανθρώπων που δεν υπογράψαμε, δεν έχουμε μειώσεις στους μισθούς. Εδώ δεν μιλάει κανένας. Μας έχουν μηνύσει στο σύνολο προκειμένου να μας απολύσουν όλους, δίνουμε έγγραφα στα οποία η εταιρία πριν καν ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία απευθυνόταν στο υπουργείο Εργασίας πώς γίνεται να μας απολύσει όλους. Κι όταν είδαν ότι αυτά τα σχέδιά τους δεν τους περνάνε, δεν υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος, εφηύραν τρόπους και τακτικές που είναι πρακτικές μαφίας».

Προηγούμενο άρθρο«Εμείς θα στηρίξουμε τη νέα πρόταση του άξονα Ε61» δηλώνει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα – Σταυρού Δημήτρης Πουρσαϊτίδης
Επόμενο άρθροΣτα 92 με 95 λεπτά το λίτρο κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλας