Αρνητικά είναι τα στοιχεία που έχει ο Νομός Καβάλας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βαγγέλη Καμπουρίδη βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, όπως και το δικό μας που δεν εξαιρείται. Είναι μεγάλη η διασπορά του ιού και στην δική μας περιφέρεια, οπότε είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε πολλές εισαγωγές και νοσηλείες ανθρώπων που ασθενούν με κορωνοϊό. Θεωρώ ότι για 15-20 μέρες θα έχουμε αρκετή πίεση στα νοσοκομεία, τουλάχιστον στη βόρεια Ελλάδα. Μετά θα αρχίσει να αποδίδει το lock down και θα αντιμετωπίσουμε μικρότερο κύμα ανθρώπων που θα χρειάζονται νοσηλεία. Ακόμη δεν είμαστε εκεί, όμως. Έχουμε μπροστά μας αρκετές μέρες και θα χρειαστεί τήρηση όλων των μέτρων για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να ελαττωθεί η πίεση προς τα νοσοκομεία».

Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Για το νοσοκομείο της Καβάλας είπε ότι «μετά τον 5ο και τον 3ο όροφο, δημιουργήθηκε ένα τμήμα και στον 1ο όροφο. Εμείς, προσπαθούμε να βγάζουμε αρρώστους όταν έρχεται η ώρα τους, αλλά υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα ανθρώπων οι οποίοι χρειάζονται νοσηλεία. Γι’ αυτό και πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα. Είμαστε σε θέση αν αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αλλά έχουμε και κάποια όρια ως νοσοκομείο. Αν συνεχίσει αν αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται και πρέπει να νοσηλευτούν, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Είναι η φύση της ασθένειας τέτοια που εκεί που κάποιος είναι καλά ως ασυμπτωματικός, αφού έκανε το τεστ, κάποια στιγμή ραγδαία να αρχίσει να καταρρέει. Ή μπορεί να είναι καλά, έχει έναν ήπιο πυρετό και κάθεται στο σπίτι του και ξαφνικά στη 14η μέρα να υποτροπιάσει σοβαρά και να χρειαστεί φάρμακα, οξυγόνο και νοσηλεία. Είναι ύπουλη η φύση της νόσου και δεν έχει μια γραμμική εξέλιξη ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε».

ΕΞΑΜΗΝΟ

Για το εμβόλιο είπε ότι «αυτά που ακούμε είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Το πρόβλημα είναι ότι για να λειτουργήσουν όλα αυτά θα πρέπει να εμβολιαστεί ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Για να γίνει αυτό θα μας πάρει τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο του 2021. Για να λέμε ότι έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων με αντισώματα που θα φρενάρει την εξέλιξη της νόσου. Αυτό δεν μπορεί να γίνεις με 10 μέρες ή έναν μήνα».

Προηγούμενο άρθροΒαρύτητα στην καλαισθησία της πόλης έχει δώσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΕκτεταμένη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας πριν τα Χριστούγεννα