Σε οικονομικό βαρόμετρο των επιχειρήσεων προχώρησε το Επιμελητήριο Καβάλας με ερωτηματολόγιο σε επιχειρήσεις. Ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως πρόκειται για δείγμα 315 επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βλέπουμε ότι το οικονομικό βαρόμετρο παίζει ρόλο και δείχνει την εικόνα της επιχειρηματικότητας στις περιοχές που εκπονείται. Κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα Επιμελητήρια πρόλαβαν κι έκαναν τα οικονομικά βαρόμετρα. Εμάς είναι το πρώτο, για το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος 2002 και θα συνεχίσει ανά δίμηνο με νέες επίκαιρες ερωτήσεις και έρευνα, ώστε να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες την οικονομική κατάσταση. Θα δηλώνουν ουσιαστικά την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία τους και πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία που θα βγαίνουν κάθε φορά.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει επίσημη παρουσίαση σε συνέντευξη Τύπου με την εταιρεία που υλοποίησε την έρευνα. Θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε πώς βλέπει ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας τη σημερινή κατάσταση».

ΔΕΙΓΜΑ

Πρόσθεσε ότι «το δείγμα είναι 315 επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου Καβάλας που είναι πολύ υψηλό. Με 1000 ερωτήσεις βγάζουμε υποτίθεται την πρόθεση ψήφου σε εθνικές εκλογές. Άρα εμείς έχουμε ένα πολύ υψηλό δείγμα. Θα γίνουν καίριες ερωτήσεις και θα ζητηθούν προτάσεις από τους επιχειρηματίες, ώστε να προτείνουμε κ εμείς ως επιμελητηριακή κοινότητα στην κυβέρνηση, ποια μέτρα μπορούμε να δούμε από ΄δω και πέρα.

Είναι μια πρώτη προσπάθεια. Θα δημιουργήσει συζήτηση από τη Δευτέρα και μετά, αφού βγουν τα αποτελέσματα και ανά δίμηνο που θα έχουμε την ανακοίνωση της έρευνας, κάθε φορά τα επίκαιρα θέματα θα συζήτιουνται για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από ‘δω και πέρα».

Προηγούμενο άρθροΟι Ρουμάνοι τουρίστες κάνουν και φέτος τη διαφορά στη Θάσο
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω Δήμαρχος ή να πάρω κάποια θέση, απλά σέβομαι τις διαδικασίες