Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα.

“Έχουμε απέναντί μας μία Τουρκία που αντιμετωπίζει πάμπολλα εσωτερικά προβλήματα και πολλά μέτωπα με ισχυρότερο αυτό της οικονομίας. Είναι πάγια τακτική της να εξωτερικεύει την κρίση προς τους γείτονές της“, είπε αρχικά ο κ. Κελγιώργης.

Αναφερόμενος στον “πόλεμο νεύρων” με το Oruc Reis σημείωσε πως: “Έχουμε την έξοδο ενός ερευνητικού σκάφους το οποίο το μόνο που κάνει είναι να βρέχει τα καλώδια του. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τους ειδικούς για να κάνουν τις αναλύσεις. Βγήκε καθαρά για αντιπερισπασμό, για να δείξει ότι είναι εδώ, ύστερα και από το χτύπημα που δέχθηκε με τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου. Περιμέναμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο”.

Τα συγκεκριμένα νερά δεν είναι μία οριοθετημένη ΑΟΖ. Είναι για εμάς μία ΑΟΖ αλλά είναι και για τους Τούρκους. Αν δεν γίνει μία επίσημη συμφωνία είναι απλώς στην σκέψη μας και στους χάρτες της κάθε χώρας. Εμείς έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας πλην τη συγκεκριμένη ΑΟΖ δεν την έχουμε ακόμα οριοθετήσει. Αυτό είναι που επικαλείται η Τουρκία και κοιτάει να μας στείλει στο διεθνές δικαστήριο”.

Σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνησης και οι Ε.Δ. την κατάσταση ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας, τονίζει πως: “Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν κάθονται εκεί μόνο για να ανταλλάξουν μηνύματα με το τουρκικό ερευνητικό, γίνονται πολλά περισσότερα. Εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κανένας πρωθυπουργός, κανένας πολιτικός δεν θέλει να απολέσει η χώρα πιθαμή εδάφους της οπότε πρέπει να περιμένουμε. Να κατευναστούν οι φωνές οι οποίες λένε περί πολέμου”.

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος καταδρομέων και ειδικών δυνάμεων ο “Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” | Οι μνήμη γυρίζει στις πυρκαγιές του 1985
Επόμενο άρθροΔήμος Παγγαίου | Παράταση στην αναστολή λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων