Μεγάλη κριτική δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας κ. Γιάννης Προμούσας για την ανάθεση του Λογισμικού σε ιδιωτική εταιρεία. Όπως εξήγησε αυτό έγινε μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την μετακίνηση του προσωπικού μέσω κινητικότητας στις Υπηρεσίες Εσόδων και Τελών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι κωμικοτραγικές οι καταστάσεις και δεν θα ασχοληθώ με τα λεγόμενα του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Θα σταθώ στην ουσία του πράγματος, που είναι ότι το Γραφείο Εσόδων και το Γραφείο Τελών έχουν αποδομηθεί εντελώς μετά την κινητικότητα. Από τα 6 άτομα στο Γραφείο Εσόδων έχει μείνει μία υπάλληλος και από το Γραφείο Τελών έχουν φύγει και οι τρεις. Αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα από το καλοκαίρι και μετά, το οποίο πρέπει να βρούμε λύση. Δυστυχώς δεν υπήρχαν τα εφόδια. Δεν υπήρχε το προσωπικό με το γνωστικό αντικείμενο να το κάνει. Φέραμε μια εταιρεία με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή με ανάθεση. Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή κι έγιναν οι διαδικασίες απολύτως νόμιμα. Από το αποτέλεσμα έχουμε δικαιωθεί. Οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 300. Αν δεν κάναμε τις αλλαγές το γραφείο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Είναι λιγότερες από 10 οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα και θα έχουν τελειώσει μέχρι τη Δευτέρα. Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί κι έχουμε κάνει πλήρη ψηφιοποίηση των ακινήτων της πόλης, κάτι που δεν υπήρχε.

Τα προβλήματα αυτά τα γνωρίζαμε όλοι και προφανώς κανείς δεν ασχολήθηκε. Είμαι από αυτούς που προχωράω σε γρήγορες αλλαγές που θα έχουν αποτέλεσμα. Έχουν αποτυπωθεί τοπογραφικά όλα τα ακίνητα της πόλης, έχουμε τη δυνατότητα να υπολογίζουμε άμεσα τα τέλη και να εντοπίσουμε το κάθε ακίνητο, έχουμε προβεί σε πολλές διορθώσεις τετραγωνικών. Έχουμε τη δυνατότητα να γίνονται όλες οι αιτήσεις ηλεκτρονικά. Έχει αρχίσει μια ροή που δίνει ευελιξία κι εξυπηρέτηση στον πολίτη. Έχουν απλουστευτεί οι διαδικασίες και συγχρόνως εκπαιδεύεται το προσωπικό από τις 25 Οκτωβρίου που υπογράψαμε τη σύμβαση με την εταιρεία. Εκ του αποτελέσματος έχουμε δικαιωθεί και έτσι θα προχωρήσουμε σε άλλες τομές και αλλαγές».

ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες «έγιναν νόμιμα, πέρασε οικονομική επιτροπή, ορίσαμε τους όρους συνεργασίας με την εταιρεία και το Τμήμα Προμηθειών έκανε πρόσκληση στην εταιρεία που μας έδωσε προσφορά απολύτως σύμφωνη με αυτά που ζητάμε. Σε ένα σημείο έχει μία επισήμανση ότι αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και στις υπόλοιπες εφαρμογές, δεν σημαίνει ούτε χρήση, ούτε αγορά ούτε δωρεά. Αυτά είναι για να λέγονται από αυτούς που δεν ξέρουν και θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Είναι στην πρόθεσή μας να εκσυγχρονίσουμε το Δήμο Καβάλας, είμαστε σε αναζήτηση τέτοιων καλύτερων εφαρμογών και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Αυτό προφανώς κάποιους ενοχλεί και βρίσκει ευκαιρία ο κ. Παπαδόπουλο να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει πολιτικό ήθος και χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «ντίλερ» ποινικά κολάσιμες και με προσβάλουν ως άνθρωπο, αντιδήμαρχο και επαγγελματία. Ο κ. Παπαδόπουλος θα πάρει την απάντησή του».

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Καβαλιώτη ναύτη, Θόδωρου Κάργα, επίλεκτου στελέχους της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών