Αυξήθηκαν κατά 3 οι ακτές ευθύνης για τον Δήμο Καβάλας οπόταν συνολικά είναι 7. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα οι ευθύνες και τα κόστη είναι μεγάλα. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «έχουν αυξηθεί κατά τρεις οι πολυσύχναστε ακτές που σημαίνει ότι πρέπει ο Δήμος Καβάλας να έχει φροντίσει να παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη και γι’ αυτές. Κάτι που κάναμε και είμαστε απολύτως έτοιμοι. Συγκεκριμένα, θα έχουμε ναυαγοσωστική κάλυψη στην ακτή του Περιγιαλίου, της Ραψάνης, στις Γλάστρες, στο Κικαμπού, στο Ναυαγό και δύο ακόμη παραλίες στην Εκκλησία του Παληού, που σημαίνει ότι θα βάλουμε ακόμη δύο πύργους, δηλαδή θα έχουμε 7 στο σύνολο. Πέρα από τους πύργους και τον εξοπλισμό που χρειάζονται, πρέπει να βρούμε κι άλλα άτομα και πρόσθετα σκάφη. Προμηθευτήκαμε άλλα τρία σκάφη και για όλες αυτές τις παραλίες αναλογικά θα πρέπει να έχουμε ένα επιπλέον τζετ σκι. Συνολικά, αυτήν τη στιγμή στο Δήμο Καβάλας πέραν από τους πύργους και τον εξοπλισμό, έχουμε 7 σκάφη, ένα ταχύπλοο κι ένα τζετ σκι».

ΕΝΤΕΚΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Όσον αφορά τις υπηρεσίες είπε ότι «είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε 11 ναυαγοσώστες με χειριστές των σκαφών και 3 επόπτες. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος για το Δήμο μας όπως για όλους τους παράκτιους Δήμους της χώρας που έρχεται να προστεθεί στο ήδη μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τον προϋπολογισμό μας και το αυξημένο κόστος ενέργειας και των τιμών. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, έκλεισε ο διαγωνισμός, έχουμε πρακτικό της Επιτροπής που ορίζει τον ανάδοχο, κοινοποιήθηκε στους συμμετέχοντες και αναμένουμε αυτό που προβλέπει ο Νόμος, 5 μέρες, ώστε να καλέσουμε τον ανάδοχο να υπογράψει. Από τη Δευτέρα θα έχουμε κανονικά ναυαγοσωστική κάλυψη στις ακτές μας».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η διαδικασία του διαγωνισμού είχε προβλήματα. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα. Βλέπω να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας και σε τελική ανάλυση στην ασφάλεια των δημοτών. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος υπήρξε προσφυγή από μία εταιρεία ναυαγοσωστικής κάλυψης που ούτε καν κατέθεσε προσφορά. Το έκανε και πέρυσι την τελευταία μέρα ζητώντας παράταση, που από το νόμο απαγορευόταν και στη συνέχεια προσέφυγε στο άρθρο 152 με ό,τι αιτιάσεις είχε που απορρίφθηκαν και δικαιώθηκε ο Δήμος Καβάλας.

Φέτος προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά. Έκανε μια προδικαστική προσφυγή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών θεωρώντας ότι αυτό θα δημιουργήσει κώλυμα. Ευτυχώς για το Δήμο Καβάλας και τους Δημότες δεν υπάρχει νομικά κώλυμα και προχωράμε τη διαδικασία κανονικά.

Έχω να πω μετά λύπης ότι η συγκεκριμένη ναυαγοσωστική εταιρεία συνεργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό και τα προηγούμενα χρόνια με επιχείρηση αρχηγού παράταξης που βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Δεν θα πω κάτι περισσότερο, ο κόσμος έχει κρίση και κρίνει. Εμείς συμβουλευτήκαμε τον νομικό μας σύμβουλο, δεν υπάρχει κανένα κώλυμα και προχωράμε κανονικά στη διαδικασία.

Έγινε πολύς λόγος γιατί προμηθευόμαστε εξοπλισμό και γιατί δεν τον μισθώνουμε. Κατ’ αρχάς δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που να έχουν αυτόν τον εξοπλισμό. Κατά δεύτερον μετά από μία μελέτη διαπιστώσαμε ότι μισθώνοντας σε τρεις χρονιές τον εξοπλισμό θα μπορούσαμε να τον έχουμε αγοράσει. Έχουμε προμηθευτεί πολύ σύγχρονο εξοπλισμό που ξεπερνάει τα 200 χιλιάρικα και είναι ο καλύτερος σε όλη την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, καθώς προέχει για μας η ασφάλεια των δημοτών μας».

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Νέο πολύνεκρο δυστύχημα στο τούνελ της Θαλασσιάς… εμπλέκονται 10 άτομα… τουλάχιστον 2 νεκροί
Επόμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στο Δημοτικό Σχολείο Παληού