Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας για μία σειρά θεμάτων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα παρουσιάστηκε και η οικονομική πορεία των εσόδων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε την Τρίτη τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Μεταξύ άλλων είχαμε και την έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων προϋπολογισμού του β’ τριμήνου του 2021. Αυτό είναι κάτι που μετά τη λήξη του τριμήνου υποβάλλει η οικονομική επιτροπή μέσω του υπεύθυνου οικονομικών υπηρεσιών τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την πορεία των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου που μας πέρασε, θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική δεδομένου ότι από τα τακτικά έσοδα που είχαν προϋπολογίσει γύρω στα 20 εκ. έχουμε εισπράξει 9,776, δηλαδή σχεδόν το μισό, για την ακρίβεια 48,75%. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στη μέση της χρονιάς δείχνει ότι μέσα στους στόχους μας σ’ αυτό που έχουμε προϋπολογίσει. Υπάρχει μια σχετική στέρηση στα μισθώματα που είναι λογική διότι όσα είχε ο δήμος και τα μίσθωνε τα περισσότερα από αυτά έχουν απαλλαγεί 100%. Οπότε υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση, αλλά προσδοκούμε στο μέλλον να έχουμε κάποια εισοδήματα δεδομένου έχουμε κάνει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο, έχουμε ψηφιοποιήσει όλα τα μισθωτήρια και τα έχουμε δηλώσει ως covid ώστε να μας έρθουν στην πορεία κάποια χρήματα από ‘κει.

Υπάρχει πολύ ικανοποιητική ροή χρημάτων από τα ανταποδοτικά τέλη, έχουμε εισπράξει πάνω από τα μισά, το 53%. Αυτό δείχνει ότι είμαστε κι εδώ μέσα στους στόχους. Να τονίσω ότι αυτά τα ανταποδοτικά είναι με τις παλιές τιμές. Οι καινούργιες δόθηκαν στη ΔΕΔΔΗΕ αρχές Απριλίου που σημαίνει ότι βρίσκονται στον τελευταίο λογαριασμό που ήρθε πριν λίγο καιρό στους καταναλωτές και εμείς θα αρχίσουμε να εισπράττουμε μέσα στο επόμενο δίμηνο. Άρα τότε θα φανεί αν υπάρχει ή όχι μεταβολή στα έσοδα του δήμου από τα ανταποδοτικά.

Τέλος, υπάρχει μία σχετική μείωση στα έκτακτα έσοδα που οφείλεται στις μειωμένες επιχορηγήσεις από την κεντρική διοίκηση. Γενικά είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, έχουμε εισπράξει περίπου το 40% των προϋπολογισθέντων εσόδων. Δεδομένης της πανδημίας και της γενικότερης ύφεσης που άφησε στην τοπική οικονομία, οι αριθμοί είναι αρκετά ικανοποιητικοί για το δήμο Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες στο δρόμο της ΜΟΜΑ
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή – Δείτε τους χάρτες του δικτύου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα