Κατόπιν της κοινής ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με 35 εκ. ευρώ, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν, μέχρι τώρα έχουν λάβει συνολικά το 65% των αποζημιώσεων που δικαιούνται για καταστροφές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ασθένειες και λοιπές αιτίες. Η ανωτέρω ενίσχυση του ΕΛΓΑ, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, θα συμβάλει στην έγκαιρη καταβολή του εναπομείναντος 35%, δηλαδή συνολικά περίπου 1.100.000 ευρώ για την Π.Ε. Καβάλας, από τον ΕΛΓΑ.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η ενίσχυση του ΕΛΓΑ με 35 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνιστά τομή για τα αγροτικά δεδομένα, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει από τη θέση σε ισχύ και κατ’ εφαρμογή του ν.3877/2010. Έχει όμως και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ήδη με την αρχή του δεύτερου χρόνου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνονται εμφανείς οι προτεραιότητες μας. Ο αγροτικός κόσμος είναι ο στυλοβάτης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και τον στηρίζουμε εμπρακτα!».

Προηγούμενο άρθροΑποτίμηση του Συνδέσμου Φροντιστών, οι έκτακτες καταστάσεις και τα ζητήματα με τις Πανελλαδικές
Επόμενο άρθροΚαταργείται η μάσκα στα εμπορικά κέντρα και το όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια