Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες, αλλά και τους κατοίκους, των Τεναγών Φιλίππων πως σήμερα υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έγκριση δέσμευσης ποσού 200.000,00 ευρώ για αντιπλημμυρικά/αποστραγγιστικά έργα στη περιοχή των Τεναγών, με αριθ. Πρωτ. Δ19/1139.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των ενεργειών του Γιάννη Πασχαλίδη, ο οποίος ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου (πρώτες πλημμύρες), όσο και με την επιδείνωση της κατάστασης τον Ιανουάριο, είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, στην από 6/04/2020 ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό, είχε αναφερθεί στην ανάγκη να χορηγηθούν αυτά τα πρώτα 200.000,00 ευρώ, προκειμένου οι επαγγελματίες αγρότες της περιοχής να μπορέσουν να σπείρουν και να μη χάσουν τη σοδειά τους. Όλο αυτό το διάστημα ο Βουλευτής ερχόταν σε επαφή με τους ιθύνοντες του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τυρφώνα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Πλέον γίνεται αντιληπτός ο λόγος που εναγωνίως ζητούσα την υποβολή τεχνικών δελτίων από τον Δήμο Καβάλας και άλλους τοπικούς φορείς μέχρι και τον Απρίλιο 2020. Η απόφαση αυτή δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και των ιθυνόντων του Υπουργείου, οι οποίοι έχοντας στα χέρια τους ό,τι χρειαζόταν κατέληξαν σε αυτή την απόφαση. Θα δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες μας να σπείρουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε. Οι προσπάθειες μου για μια οριστική λύση θα συνεχιστούν πάντα με την αγαστή συνεργασία μου με τον Υπουργό, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως!».

Ακούστε όσα δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 1.11.00

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα της ΒILD στον τουρισμό της Ελλάδας: «Το ελληνικό κρασί είναι ήδη παγωμένο»
Επόμενο άρθροΤάνια Ελευθεριάδου | Αναπάντητα παρέμειναν τα ερωτήματα της για τα Πετρέλαια Καβάλας