panagiotidis

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με θέμα τις βραχυχρόνιες καλοκαιρινές μισθώσεις ακινήτων, γνωστές και ως Air B&B, με τη συμμετοχή και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχών. Ήταν μια εκδήλωση με πολύ κόσμο και η ΠΡΩΙΝΗ δημοσίευσε ήδη σχετικό κείμενο.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Γιάννης Παναγιωτίδης μας μίλησε για την εκδήλωση και την ουσία της. Εξήγησε ότι υπεβλήθησαν πολλές ερωτήσεις στον ομιλητή που φυσικά απαντήθηκαν και χαρακτήρισε τη διαδικασία του απευθείας διαλόγου ως θετική. Η προσέγγιση του κ. Παναγιωτίδη παρουσίασε ενδιαφέρον καθώς παρατήρησε ότι η κινητικότητα περί του Air B&B «άνοιξε» τα τεχνικά επαγγέλματα, προσφέροντας δουλειά σε οικοδόμους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και άλλους τεχνίτες.

Όλες αυτές οι εργασίες σε χώρους οι οποίοι προορίζονται για βραχυχρόνια θερινή μίσθωση έδωσαν ανάσα στην αγορά. Ζήτησε ωστόσο να επικρατεί υγιής ανταγωνισμός, άρα όπως φορολογούνται οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων έτσι να φορολογούνται και οι διανυκτερεύσεις των μισθώσεων Air B&B.

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με το πλήθος των καταλυμάτων που μισθώνονται με το σύστημα Air B&B. Αν και όπως συμπλήρωσε, ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων αυξάνεται διαρκώς. Έφερε ως παράδειγμα τα καταλύματα Air B&B που δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου παλιά και άδεια ακίνητα συντηρήθηκαν και χρησιμοποιούνται με βραχυχρόνια μίσθωση.

Προηγούμενο άρθροΛύση σύμφωνη με το Νόμο που να βοηθάει και τα σωματεία θα αναζητήσει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας
Επόμενο άρθροΓενική συνέλευση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Καβάλας για την χειμερινή περίοδο