Προς αδιέξοδο οδεύουν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, οι οποίοι βλέπουν “βροχή” ακυρώσεων από Βαλκάνιους (και όχι μόνο) τόσο εξαιτίας του υποχρεωτικού τεστ στο τελωνείο του Προμαχώνα όσο και εξαιτίας του κλειστού τελωνείου της Νυμφαίας.

“Από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα και έχουμε νέες εξελίξεις. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε κάποια αισιοδοξία. Πλέον είμαστε αρκετά συγκρατημένοι καθώς την τελευταία εβδομάδα και μετά την απαίτηση για αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στη χώρα επισκέπτες έχουμε ένα μπαράζ ακυρώσεων και δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις να εμφανίζονται για το επόμενο διάστημα. Ίσως είναι η πρώτη φορά που έχει χαθεί η έντονη αισιοδοξία η οποία υπήρχε και οι περισσότεροι είμαστε σκεπτικοί”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Γιάννης Μαρκιανός, το πρωί της Πέμπτης (16/7).

“Υπάρχει έντονος προβληματισμός” είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως: “Αυτό που όλοι ζητούν είναι τα κυβερνητικά στελέχη να δουν πως θα βοηθήσουν. Υπήρχε η πεποίθηση ότι έστω σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα τα πάμε αρκετά καλά, αλλά με τα δεδομένα που επικρατούν βλέπουμε ότι ο καιρός περνάει και κοιτάμε το επόμενο βήμα”.

Επιπλέον οι επαγγελματίες του τουρισμού ζητούν (μετά και την προσκόμιση αποδεικτικού αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό) να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των πτήσεων ο κ. Μαρκιανός είπε πως “το νησί της Θάσου αλλά και γενικότερα η περιφέρεια μας στον αεροπορικό τουρισμό βασίζεται σε ποσοστό μικρότερο του 25% στις καλές χρονιές. Φέτος το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Ήρθαν κάποιες πτήσεις, δύο από την Πολωνία και κάποιες από την Γερμανία που ήταν μεμονωμένοι επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού ή της περιφέρειας. Ο αεροπορικός τουρισμός δεν είναι κάτι που περιμένουμε να βοηθήσει”.

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό οι πόλεις της βόρειας Ελλάδας “έχουν κόσμο που θέλουμε να μας επισκεφθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον αλλά θεωρούμε ότι ο Έλληνας αποφασίζει και κλείνει τις διακοπές του την τελευταία στιγμή”.

Η κίνηση δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή σεζόν και οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 20%. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι παρόλο που έχουν ανοίξει όλες οι επιχειρήσεις που στρέφονται γύρω από τον τουρισμό, δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται πως το επόμενο 10ήμερο θα είναι κρίσιμο και θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το αν θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαρκιανός στο Lobby 101.8 από το 1.17.08

Προηγούμενο άρθροΔήμος Παγγαίου | Αισιοδοξία για το υπόλοιπο της σεζόν – Πλήγμα για τους συλλόγους η ματαίωση των πανηγυριών
Επόμενο άρθροΠαραλαβή 2 απορριμματοφόρων οχημάτων από τον Δήμο Θάσου