Μέτρια κρίνεται η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας λόγω του καύσωνα. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε πως αναμένουν την βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να βελτιωθεί η κίνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η αγορά της Καβάλας είναι στη δίνη του καύσωνα τις τελευταίες μέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Ο κόσμος αποφεύγει να κυκλοφορήσει και προτιμά να περάσει τη μέρα του με το κλιματιστικό στο σπίτι του ή σε κάποια παραλία για να δροσιστεί, Έχουμε ρεκόρ θερμοκρασιών και βλέπουμε ότι αυτό έχει αντίκτυπο στα ταμεία των καταστημάτων. Τα απογεύματα που ήταν το δυνατό μας χαρτί και κατέβαινε ο κόσμος, ιδιαίτερα οι τουρίστες, δεν συμβαίνει τη βδομάδα που διανύουμε. Υπάρχει υποτονική κίνηση τα απογεύματα.

Περιμένουμε να τελειώσει ο καύσωνας, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και ευελπιστούμε ότι από την επόμενη εβδομάδα να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Πρόσθεσε ότι «σε σχέση με το 2020 βλέπουμε σαφέστατα περισσότερους τουρίστες, πιο πολλά αυτοκίνητα στην πόλη μας και σε όλη την Ελλάδα. Αλλά δεν μπορεί να γίνει και σύγκριση με το 2019. Υπάρχει μια υποτονικότητα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και το ατύχημα με τη Ρουμανία που αποτελεί την κύρια τουριστική κατηγορία. Η Ελλάδα μπήκε επιδημιολογικά στο κόκκινο από τη Ρουμανία, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για τους Ρουμάνους που πρέπει να επιστρέψουν στη χώρες και να μπουν σε καραντίνα. Υπήρξε μια μικρή μείωση και αυτό το κομμάτι της Ρουμανίας θα αναπληρωθεί από τον εγχώριο τουρισμό που παραδοσιακά αυξάνεται τον Αύγουστο».

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ

Για τη Λευκή Νύχτα είπε ότι «η ημερομηνία, 3 Σεπτεμβρίου, δεν είναι οριστική καθώς βλέπουμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν. Κανείς δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια σημαντική απόφαση και να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή. Ειδικά φορείς όπως είμαστε εμείς, οι δήμοι κλπ που έχουν οργανώσει τέτοιου είδους event. Είμαστε διστακτικοί. Πιθανόν να αναβληθεί. Οι αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες, βλέποντας πάντα τους επιδημιολογικούς δείκτες. Δεν θέλουμε την ακύρωση της Λευκής Νύχτας αλλά τη μεταφορά σε κάποια νέα ημερομηνία, ίσως με μεγαλύτερη ασφάλεια το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα δείχνουν ότι πάμε για αναβολή κι όχι για ακύρωση της Λευκής Νύχτας».

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Θάσου: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Θάσο
Επόμενο άρθρο«Δεν θα πάμε σε ακραίες καταστάσεις αλλά θα πιέσουμε για να βρεθεί λύση», δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, για τα διόδια στον Άγιο Ανδρέα