Συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γιάννης Ιακωβίδης το χαρακτήρισε σεμνό και φιλόδοξο. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα δίνει βαρύτητα στο Περιγιάλι.

Συγκεκριμένα είπε ότι «χαίρομαι που θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα διότι πιστεύω ότι είναι αρκετά περιεκτικό, σεμνό και φιλόδοξο. Εντοπίζουμε σε καίρια σημεία να υλοποιήσουμε έργα και συντηρήσεις για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία του δήμου μας και να επεκτείνουμε με περισσότερες προϋποθέσεις καλύτερης διαβίωσης σε έργα αθλητικά, δημοτικών κτηρίων, οδοποιίας κλπ. Ένα σημαντικό κομμάτι των επεμβάσεων αφορά το Περιγιάλι. Θα γίνουν έργα οδοποιίας και διανοίξεων για το μεγάλο έργο της υδροδότησης της περιοχής. Παράλληλα θα έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με το Μουσικό Σχολείο και τα δύο Ειδικά Σχολεία που θέλουμε στην περιοχή αυτή ή σε όποια κριθεί κατάλληλη. Θα έχουμε και το κλειστό γυμναστήριο του Περιγιαλίου που ξεκίνησε από πέρυσι η προσπάθεια να μπει σε έναν προγραμματισμό. Έχουμε ευρύτατη γκάμα επεμβάσεων εκεί για να πάρει σάρκα και οστά το 30ετές σχέδιο επέκτασης της πόλης προς τα εκεί.

Είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά τα έργα την πρόβλεψη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επανέρχονται κάθε τόσο θα πρέπει να κάνουμε προληπτικά επεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε τις υποδομές του Δήμου Καβάλας. Πρέπει να επέμβουμε στην οδό Φιλιππούπολης, στην οδό Κίμωνος, ήδη στο δρόμο της ΜΟΜΑ έχουμε επέμβει μερικώς αλλά προγραμματίζουμε μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική επέμβαση. Θέλουμε να φροντίσουμε και τις ακτές, της Ραψάνης, της Καρβάλης, της Καλαμίτσας. Θα μπούμε στη λογική όλα αυτά που διαβάζουμε ότι συμβαίνουν γύρω μας για την αλλοίωση των υποδομών μας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, να λάβουμε κι εμείς τα κατάλληλα μέτρα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό».

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Για το κλειστό κολυμβητήριο είπε ότι «ξεκινάμε άμεσα. Περιμένουμε κάποιες εγκρίσεις για να μπούμε στην υλοποίηση και της στέγης και της αναβάθμισης της λειτουργίας του για να έχει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και υψηλότερη ποιότητα παροχών».

Τέλος είπε ότι «το άλλο σημείο του προγράμματος που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι υφιστάμενες κατασκευές θα μπουν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και όπου απαιτηθεί στατικής επάρκειας και αναβάθμισης των κτηρίων».

Προηγούμενο άρθροΤζέφρι Πάιατ: Τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία
Επόμενο άρθροΑπόστολος Μουμτζάκης: Παράνομη η απόφαση που πάρθηκε στο συμβούλιο Κοινότητας για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία