Τα Παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προτείνουν στην κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων, λόγω δικαίου αιτήματος των εργαζομένων της ΣΟΧ 2/2018 του Ελληνικού Κτηματολογίου, για την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Με τις προσλήψεις αυτές καλύφθηκε σημαντικά το κενό στην στελέχωση των Διευθύνσεων Δασών και διασφαλίστηκε προσωρινά η αποτελεσματικότερη και ορθότερη και κατά συνέπεια πιο οικονομική για το δημόσιο, υλοποίηση του έργου κατάρτισης των Δασικών Χαρτών.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Δ/νσεις Δασών έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό τους – καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων και η απουσία προκηρύξεων πρόσληψης νέων υπαλλήλων, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Μάλιστα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Φάμελλος (συνέντευξη στις 18/10/2018) αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών Περιβάλλοντος οι οποίες επλήγησαν σημαντικά από τη «μνημονιακή» περίοδο και ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί αυτή η έλλειψη.

Τα δύο Παραρτήματα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καλούν την κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις αυτές μέχρι την 31/12/2020 για την όσο δυνατόν καλύτερη ολοκλήρωση του έργου των τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων για τους Δασικούς Χάρτες. 

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ)                               (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

 

Προηγούμενο άρθροΡάμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα θα τοποθετηθεί στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Επόμενο άρθροΞενοφών Κροκίδης: Να κατεδαφιστεί το Παλιό Νοσοκομείο όπως στο Μαϊάμι..