Ένα χρόνο λειτουργίας συμπληρώνουν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 οι τρεις (3) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) για Άτομα με Αναπηρίες από 18 ετών και άνω του Παραρτήματος «Χρονίων Παθήσεων Δράμας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι Σ.Υ.Δ. λειτουργούν στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» (Άξονας Προτεραιότητας: 4, «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή – ΕΚΤ»). Σε αυτές κατοικούν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, κινητικές ή πολλαπλές αναπηρίες που δεν παρουσιάζουν ενεργά ψυχιατρικά προβλήματα ή επιληπτικές κρίσεις που δεν υποστηρίζονται με φαρμακευτική αγωγή.

Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης και εγκατάλειψης του ασυλικού μοντέλου παροχής υπηρεσιών και αποφυγής ιδρυματοποίησης για άτομα με νοητική υστέρηση, που διαβιούν είτε στο πλαίσιο κλειστής περίθαλψης είτε με τις οικογένειες τους και οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα τους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου λειτουργίας τους, το Δ.Σ. του Κέντρου και οι υπεύθυνοι του Παραρτήματος θα διοργανώσουν μία μικρή γιορτή γενεθλίων, με τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων των τριών Στεγών.

Προηγούμενο άρθροΑγανακτισμένοι οι δικηγόροι της Καβάλας με την ΕΤΑΔ
Επόμενο άρθροΑυξάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ τους πόρους που διαθέτει για τις εργασίες αποκατάστασης στις Καμάρες της Καβάλας