Αγορά-778x445

Μία σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δηλώνει ότι ενώ το ασφαλιστικό από τη νέα χρονιά μετατρέπεται σε φοροεισπρακτικό μέτρο, επιβαρύνοντας κι άλλο τον ελεύθερο επαγγελματία, ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε. με δηλώσεις του  προτρέπει στους επαγγελματίες, πέρα από κάθε δημοκρατική λογική, να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία. Μία λογική που βρίσκει το σύλλογο κάθετα αντίθετο, καθώς θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα  και να συμβάλλουν  στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας, όπως έκαναν  όλα τα προηγούμενα χρόνια, ζητώντας δίκαια μέτρα για όλους, δεδομένου ότι  η εξόντωση του κλάδου τους  θα έχει σοβαρές συνέπειες στην Ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Διοικητής του ΟΑΕΕ είναι να σιωπά και να ντρέπεται.. Συγκεκριμένα ο κ. Λεμονίδης ανέφερε πως «πριν από λίγες μέρες γίναμε δέκτες όλοι για το πώς εκφράστηκε ο διοικητής του ΟΑΕΕ. Δεν ξέρω αν τελικά το εννοούσε ή δεν το εννοούσε, πάντως μίλησε με τρόπο που ήταν πολύ απαξιωτικός όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που όχι μόνο από την τσέπη τους αλλά με το αίμα τους συντηρούν έναν Οργανισμό, στον οποίο ο συγκεκριμένος κύριος δεν ξέρω με ποια κριτήρια βρέθηκε στη θέση του διοικητή, ούτως ώστε να πληρώνεται από μας όλους που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε με μεγάλο πόνο και ενάντια στους καιρούς τους δύσκολους που περνάμε να μαζέψουμε τα χρήματα για να αποπληρώνουμε τις εισφορές μας, για να μπορεί να πληρώνεται και ο συγκεκριμένος κύριος. Θα έπρεπε το λιγότερο να σιωπούν αυτοί οι άνθρωποι για να μην πω καμιά άλλη πιο βαριά κουβέντα. Το δελτίο τύπου που βγάλαμε είναι αρκετά στοχευμένο αλλά σε ήπιους τόνους κι όχι με φωνές, διότι δεν έχουμε μάθει εμείς στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας να φωνάζουμε για να φωνάζουμε, αλλά μόνο για να έχουμε την ουσία σαν περιεχόμενο, ούτως ώστε να μπορούμε να βγάζουμε αποτελέσματα».

ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ

Συμπλήρωσε με έμφαση πως «ο συγκεκριμένος κύριος θα πρέπει να ντρέπεται, το λέω εγώ ο Βασίλης Λεμονίδης, θα πρέπει να ντρέπεται και οι συν αυτώ πρέπει να ντρέπονται. Φθάνει πια με τις γελοιότητες και με τις εκφράσεις αυτές οι οποίες δεν έχουν να προσδώσουν τελικά τίποτα. Για ποιο λόγο δηλαδή ένας διοικητής του ΟΑΕΕ θα προτρέψει ή θα απειλήσει ή οτιδήποτε τους επαγγελματίες να πάνε στη Βουλγαρία. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για την επιχείρησή μας θα ρωτήσουμε νομίζει εκείνον; Δεύτερον, το ότι τον ΟΑΕΕ τον οποίο εμείς ως πρώην ΤΕΒΕ το συντηρούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιατί, για να πάρουμε εμείς σύνταξη. Το έχουν καταντήσει αυτός και κάποιοι άλλοι προηγούμενοι να μην μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις των πατεράδων μας και των μαμάδων μας. Που έχουν πληρώσει 35 – 37 χρόνια για να μην πω και παραπάνω και μάλιστα σε προαιρετικές κλίμακες τα διπλάσια και τριπλάσια λεφτά από αυτά που παίρνουνε τώρα. Το έχουν σκεφτεί καθόλου; Τα αποθεματικά τα οποία εν μία νυκτί χάθηκαν, τα δομημένα ομόλογα τα οποία είχαν παίξει κάποιοι άλλοι πιο μπροστά, τα χρηματιστηριακά και όλα αυτά εδώ τα έχουν σκεφτεί; Κι έρχονται και ξεστομίζουν τέτοιες κουβέντες; Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ντρέπονται. Αλλά ακόμα δεν έχει ξυπνήσει ο κόσμος σε σημείο που να περάσει σε μια άλλη φάση, στη φάση που μέχρι τώρα όλους αυτούς απλά τους ακούγαμε. Τώρα αρχίζουμε και τους χλευάζουμε ή αντιδρούμε με τα λόγια».

ΜΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ

Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο κ. Λεμονίδης με εμφανή αγανάκτηση «μη μας αναγκάσουν εμάς τους ανθρώπους οι οποίοι είμαστε ενάρετοι, που όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που κάνουμε είναι να μαζεύουμε λεφτά να τα δίνουμε στο κράτος σε έμμεσους και άμεσους φόρους, μην μας αναγκάσουν να προχωρήσουμε πουθενά αλλού. Ειλικρινά μιλάω με επαγγελματίες, είναι εξαγριωμένοι οι πάντες. Όταν ο άλλος δεν έχει να χάσει τίποτα δεν ξέρω η αντίδρασή του ποια θα είναι. Η λεκτική αντιμετώπιση είναι το λιγότερο. Φτάνει πια. Αν θέλουν να τα πούνε να τα πούνε στις οικογένειές τους και στους δικούς τους ανθρώπους. Γιατί τελικά τα λένε για να τα ακούνε οι ίδιοι. Δεν έχουν να προτείνουν κάτι, ένα αναπτυξιακό μέτρο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχουν να προτείνουν κάτι για έναν ελεύθερο επαγγελματία, να δουν πώς μπορεί να σωθεί μέσα σε αυτήν τη λαίλαπα που ζούμε τα τελευταία 6, 7, 8 χρόνια. Πραγματικά κρατιέμαι πάρα πολύ. Φτάνει, γελάσαμε, γελάσαμε, γελάσαμε, φτάνει. Η γελοιότητες κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν όμως».

Προηγούμενο άρθροΠαράταση στα προγράμματα στήριξης οικογενειών… σύμφωνα με το μέλος της ΠΝΟΗ κ. Νίκη Ανέστη
Επόμενο άρθροΣήμερα ξεκινάει το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου