“Δηλώνουμε συμμετοχή σε μια ξεχωριστή βόλτα”

Οι συνθήκες για να θυμηθούμε τα παλιά και να γεμίσουμε την παιδική γωνιά και τους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπως συνηθίζαμε, δεν ευνοούν μιας και ο covid19 είναι ακόμη εδώ.

Ωστόσο η Βιβλιοθήκη πάει παντού και ετοιμάσαμε κάτι διαφορετικό για τους μικρούς μας φίλους με στόχο να γνωρίσουν την πόλη τους αλλιώς. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία «Γνωρίζοντας την Ιστορία του τόπου τους» περπατώντας και εξερευνώντας σημεία της πόλης. Ξεκινώντας από την Χερσόνησο της Παναγίας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει ένα ξεχωριστό διήμερο γεμάτο δράση, περιπλάνηση, γνώση και δημιουργία.

Αναλυτικότερα:

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 ραντεβού στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Η πρώτη μέρα δράσης ξεκινάει με μία διαφορετική βόλτα. Γονείς και παιδιά γίνονται για λίγο δημοσιογράφοι και με τον Ιστορικό Κομνηνό Απότα εξερευνούν σημεία ιστορικής σημασίας στην Χερσόνησο της Παναγίας. Με τη βοήθεια κινητών τηλεφώνων θα φωτογραφίσουν σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη βοήθεια του δημοσιογράφου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Βασίλη Λωλίδη οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν να αρθρογραφούν. Θα συντάξουν το δικό τους άρθρο, αποτυπώνοντας σε αυτό ότι τους έχει κάνει εντύπωση από την βόλτα στη Χερσόνησο της Παναγίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών.

Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00 – 15:30 & Τρίτη, Τετάρτη: 13:00 – 20:00).

Οι εγγραφές των παιδιών ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και λήγουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Το κάθε παιδί στην βόλτα θα πρέπει, υποχρεωτικά, να συνοδεύεται από έναν υπεύθυνο κηδεμόνα.

Προηγούμενο άρθροΕπιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Επόμενο άρθροΤελετή βράβευσης του διαγωνισμού φωτογραφίας – «Θάσος, φως και χρώματα»