Η Διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ανανεώσει την θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Γιούλη Παπαδόπουλου αλλά να αναθέσει την αρμοδιότητα στον κ. Φώτη Κουτσοθόδωρο, μόνιμος υπάλληλος του Δημοτικού Ωδείου. Μία απόφαση που βρίσκει αντίθετη την παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» όπως δήλωσε το μέλος της κ. Αχιλλέας Νικολαϊδης.

Ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι «είχαμε προγραμματισμό για τον καλλιτεχνικό διεθυντή που θα έρθει τον Οκτώβριο. Έπρεπε να γίνει από τώρα, όπως κάθε χρόνο. Κι ως συνήθως, αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια, η διοίκηση Τσανάκα έκανε το δικό της, με το έτσι θέλω και με τον παλαιοκομματικό τρόπο που χρησιμοποιεί συνεχώς και στο ΔΗΠΕΘΕ και στο Ωδείο, χωρίς να δώσει δυνατότητα άλλων ανθρώπων παρά μόνο αυτών που έχουν στο μυαλό τους να βάλουν. Βρεθήκαμε σ’ έναν μονόδρομο επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή. Κι ο μονόδρομος ποτέ δεν είναι καλός, όπως πιστεύω. Και δεν μερίμνησαν να μην γίνει μονόδρομος, να αλλάξουν ας πούμε τον οργανισμό και να μπορούμε να μην έχουμε μόνο έναν άνθρωπο και να πούμε μόνο αυτόν.

Ως αντιπολίτευση, στον ελάχιστο χρόνο που μας δόθηκε, κάναμε προσπάθεια. Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ερευνήσαμε και φέραμε μια γνωμάτευση νομική βοηθώντας τη νομική σύμβουλο του δήμου για να βρούμε παράθυρο διεξόδου από τη μονοδρόμηση, ώστε να μπορούμε να δούμε κι άλλους υποψηφίους κι όχι μόνο αυτόν που πρότεινε η διοίκηση. Βέβαια, ούτε καν έδωσαν σημασία της νομικής μας γνωμοδότησης και φάνηκε ότι ήταν στόχο. Να φτάσουν στο τέλος του μονόδρομου με το έτσι θέλω. Απορώ αν θέλουν οι άλλες διοικήσεις να γυρίσουν πίσω αργότερα, πώς θα κανονιστεί αυτός ο μονόδρομος. Θα μείνει για πάντα. Υπονόμευσαν, υποβάθμισαν και δεν αξιολόγησαν σωστά το μεγάλο έργο του Ιούλιο Παπαδόπουλου, την τεράστια αύξηση μαθητών από 400 σε 600 στο Δημοτικό Ωδείο. Πετυχημένες εκδηλώσεις, στοχευμένες, σωστές επιλογές καθηγητών. Απόδειξη αυτού είναι ότι δεν καλέστηκε τουλάχιστον ένα χρόνο, όσο είναι στο Δ.Σ., ούτε μια φορά να εισηγηθεί κάτι. Παρόλο που ζητούνταν συνεχώς από μέρους μου. Και μάλιστα, ερωτήσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος με το Ωδείο, απαντιόνταν από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Να πληρώνουμε καλλιτεχνικό διευθυντή και η διοίκηση να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής».

ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ

Και πρόσθεσε ότι «Ευτυχώς, όμως, ο μονόδρομος φτάνει σε ένα αξιόλογο άτομο που λέγεται Φώτης Κουτσοθόδωρος. Ζητήσαμε να δούμε τον συγκεκριμένο δημοτικό υπάλληλο, να μας εκθέσει το όραμά του για το Ωδείο, τι σκέφτεται να αλλάξει, να του κάνουμε μερικές ερωτήσεις να δούμε τι σκέφτεται, τι θέλει από το Δ.Σ. και τέλος πάντων να τον γνωρίσουμε πριν τον χρίσουμε καλλιτεχνικό διευθυντή. Ούτε αυτό έκαναν. Πήραν την απόφαση με 5-3 χωρίς καν να δώσουν σημασία σε τι λέει η αντιπολίτευση. Και μάλιστα, 60 μέρες πριν τις εκλογές. Αυτά έγιναν στο Ωδείο. Κα η παράταξη του κ. Μουριάδη και η παράταξη του κ. Βέρρου και η δική μας, ψηφίσαμε ότι έπρεπε να βρεθεί μία άλλη λύση και όχι να πάμε στον Φώτη Κουτσοθόδωρο που είναι αξιολογότατο άτομο, αλλά έπρεπε να έχουμε και εναλλακτικές. Σύμφωνα με το βιογραφικό του και σύμφωνα με μία γνωριμία που είχα, ο κ. Κουτσοθόδωρος είναι άξιο άτομο. Αλλά αν στραβώσει κάτι, δεν πρέπει να έχουμε εναλλακτική; Δεν πρέπει να έχουμε άλλες υποψηφιότητες για να στραφούμε σ’ αυτές; Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ιούλιο Παπαδόπουλο που θα έπρεπε κι αυτός να είναι μέσα στο παιχνίδι και όχι να τον πετάξουμε κατευθείαν μόλις είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διοίκησή μας.

Ο κ. Κουτσοθόδωρος είναι, πια, μόνιμος υπάλληλος του Ωδείου και δικαιούται να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, σύμφωνα με τον οργανισμό του Ωδείο. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να αλλάξει ο οργανισμός και να δίνει τη δυνατότητα όχι να πάρεις τον δημοτικό υπάλληλο υποχρεωτικά. Μπορεί να μην ήταν ό,τι καλύτερο για το Ωδείο. Τυγχάνει να είναι καλός. Έπρεπε να μεριμνηθεί είτε από την προηγουμένη διοίκηση, είτε από αυτήν, να αλλαχθεί ο οργανισμός και να υπάρχουν εναλλακτικές. Να έχουμε καλλιτεχνικό διευθυντή αυτός που είναι ο καλύτερος, μετά από επιλογές. Αλλά το ίδιο κάναμε στο ΔΗΠΕΘΕ, το ίδιο κάναμε εδώ, το ίδιο κάνουμε σε όλες τις ενέργειές μας, δυστυχώς. Το χρωστάμε στα παιδιά μας να αλλάξουμε τρόπο διοίκησης».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΈρχονται στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καβάλας τα πρώτα αγγλόφωνα τμήματα
Επόμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας από συνταξιούχους και ΑΜΕΑ